Най-старото средно училище в Смолян изпрати 33-ма абитуриенти

    Зрелостниците на Първо СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян избраха Амфитеатъра в Стария център на града за изпращането към мястото на абитуриентския си бал. Двете паралелки с профил хуманитарен и информационни технологии, с общо 33-ма випускници със 17 отличници, бяха в центъра на вниманието на родители, преподаватели, съученици и приятели.

    С поздравления, пожелания и мъничко сълзи, те ги изпратиха към първия бал и началото на нов път в живота. Младежите и девойките от випуск 2018 оставиха специален подарък за училището си, в което прекараха пет години от живота си - подариха аудио уредба с озвучаване, която да се ползва от всички за бъдещите празници и събития в училището.

    В града се очертават три любими места за старта към купона на празнуващите 12-класници в Смолян - площад „Свобода“ с римските колони и площад „България“ с каскадите и скулптурата на Орфей и Евридика пред Родопския драматичен театър. По традиция абитуриентите на Езиковата гиназия показват тоалети, прически и чар, и тръгват за бала от площада пред голямата църква „Св.Висарион Смоленски“, където до скоро беше предпочитано място за повечето 12 класници завършващи образованието си в областния град.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини