От дълги рокли на принцеси в Смолян до тениски на абитуриентските балове в Мадан

    Пампорово е препълнено с абитуриенти, коли с балони и красиво облечени младежи. Покрай баловете спокойният през лятото курорт се оживи  от офиициално облечени млади хора от Смолян и близките градове..

    Повечето абитуриентки на Езиковата гимназия в Смолян заложиха на дълги рокли, а младежите на стилни костюми. За разлика от тях младите дами от 12 клас на СУ“ Св.св. Кирил и Методий“ в Неделино избраха рокли до коляно в модерните за сезона нюанси на пепел от рози. Момчетата и момичетата от Мадан пък отидоха семпло облечени- с тениски и дънки, за да реализират благотворителна инициатива.

    От 72- ата абитуриентите от випуск 2018 г. на СУ „Отец Паисий” и ПГ ”Васил Димитров” в Мадан -16 са отличници. Кметът на общината Фахри Молайсенов , откри церемонията по изпращането на зрелостниците. Гpaдoнaчaлниĸът oбяви, чe пpoдължaвa cвoятa личнa инициaтивa и зa шеста пopeднa гoдинa c лични cpeдcтвa ще зaплaти пъpвитe ceмecтpиaлни тaĸcи нa пъpвeнците oт CУ”Oтeц Πaиcий” и oт ΠГ „Bacил Димитpoв”, ĸoитo щe пpoдължaт cвoeтo oбpaзoвaниe във виcшe yчeбнo зaвeдeниe. Вcичĸи зaвъpшвaщи получиха мeдaли – Cимвoл зa пъpвитe им cтъпĸи в житeйcĸия им път и cпoмeн зa poдния гpaд, a 16-те oтличници oт двeтe шĸoлa бяxa нaгpaдeни и c пpeдмeтни нaгpaди.
    Тази година 38-те зрелостници от СУ „Отец Паисий“ смело замениха фееричните рокли и стилни костюми със семпли бели и черни тениски. Защото доброто им сърце и солидарност ги обедини в желанието им да помогнат на хора в нужда. Сумата, която успяха да съберат дванадесетокласниците от двете паралелки, е близо 2000 лв.

    Ученици от СУ „П.Р. Славейков" в Кърджали също поеха инициативата и дойдоха на изпращането с бели тениски и сърце на гърдите. Вместо пари за специален тоалет младежите решиха да дарят за лечението и рехабилитацията на 21-годишния Александър от Смолян, който мечтае да проходи. Майката на Алекс Теменужка Караджова бе специално поканена на тържеството и получи на сцената сумата от 510 лева, които са част от необходимата за месец сума.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини