Шестима учители от Хасковска област с награди от МОН за постижения

Шестима учители от Хасковска област са с награди за постижения в образованието от Министерството на науката и културата.

Те ще получат почетна грамота на министерството „Неофит Рилски“ Престижната награда се връчва всяка година по повод 24 май- Ден на българската просвета, писменост и култура.

Министър Красимир Вълчев вече разписа удостоверенията за 2018 година, а от региона носители на грамотите са са:

Тихомир Праков, старши учител по английски език в ЕГ “Проф.д-р Асен Златаров“- Хасково, Елза Близнакова, главен учител по биология и здравно образование в СУ “Св.Паисий Хилендарски“- Хасково,

Владимира Самарджиева, старши учител по техника и технологии в ОУ “Алеко Константинов“ в Димитровград.

Почетна грамота на МОН „Неофит Рилски“ получава и Йоана Гачева, която е учител по професионална подготовка в Професионалната гимназия по лека промишленост  “Райна Княгиня“- Хасково, отличена е и директорката на СУ “Св.Климент Охридски“ в Симеоновград Теодоринка Иванова. Валентин Краев, който е директор на ОУ “Васил Левски“ -с.Книжовник е с грамота от Съюза на работодателите в България.

Тържествената церемония по връчване на най-високите просветни отличия за българските учители в Хасково е в 11 часа в Областна администрация.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева ще връчат официално националните награди „Неофит Рилски“ на МОН. По време на празничната проява ще бъдат връчени и училищни награди на заслужи преподаватели и ученици.  

Hasjovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Br
    bravo
    3 -1
    17:43, 23 май 2018
    Поздравления за г-н Праков! Любимец на учениците!

Още новини

Последни новини