Празничната неделя на Асеновград наближава

Честванията за Деня на Асеновград ще започнат още в края на тази събота, когато ще имаме възможност да се насладим на невероятния концерт-спектакъл на именитата ни съгражданка Виолета Стамболийска „Духът на времето”, посветен на 30-та годишнина от първия Празник на Асеновград през 1988 г.

В празничната неделя, 27 май, Асеновград ще празнува своя най-тържествен ден. На официална церемония в криптата на Асеновата крепост ще бъдат удостоени тазгодишните носители на званието “Почетен гражданин”, след което оттам ще тръгне тържествено шествие към центъра на града. Целият ден ще бъде изпълнен с културни събития, празнични мероприятия и, разбира се, с много настроение. В 11:00 ч. ще започне церемония по издигане на националния флаг и кметът Емил Караиванов ще поздрави асеновградчани.

В часовете между 11:30 и 19:00 Градският парк ще се превърне в панаир на традиционни български занаяти и местни специалитети. Ще има щандове на производители и занаятчии, училища и творчески формации. Пак там от 11:30 ч. ще започне концерт на представителния духов оркестър при ВВС- Пловдив. Точно за 12:00 ч. е планиран концертът на вокална група „Хорошее настроение” от побратимения руски град Стари Оскол. Очаква ни и колоритен спектакъл на Капански фолклорен ансамбъл – Разград с начален час 13:00, а след 16:30 ч. идва редът на забавленията с любими анимационни герои.

Вечерната програма ще започне в 18:30 ч. с музикалния етно-джаз проект „Glo Bal Kan” с участието на Недялко Недялков (кавал), Петър Миланов (китара), Стоян Янкулов-Стунджи (ударни,) и Боряна Петрова (вокал). Членовете на “Ку-ку бенд” Борис Султарийски и Невена Цонева ще зарадват всички със своите изпълнения, които ще започнат в 19:30 ч. Кулминацията на вечерта ще бъде първото за Асеновград 3D mapping show. Празникът ще завърши с лазерно шоу и илюминации.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини