Главният прокурор на САЩ идва в България. Надежда за Желяз

Главният прокурор на САЩ идва на посещение в България. Джеф Сешънс ще участва в редовната среща между ЕС и Съединените щати по въпросите на правосъдието и вътрешните работи.

Очаква се основни теми на разговор да бъдат борбата с тероризма, сигурността и съдебното сътрудничество, транснационалната организирана престъпност, миграцията, управлението на границите и визовата политика.

Желяз Андреев и приятелката му Милена Здравкова очакват обаче да има развитие и по неговият казус.

Той беше арестуван преди повече от месец във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Андреев е работил в кол център. Отговарял е на имейли и телефонни обаждания.Още по темата

Заради обвиненията САЩ и Интерпол поискаха ареста на мъжа, заедно с още четирима българи. Обвиненията срещу тях са подобни на тези срещу Желяз Андреев, който в момента е на свобода, с мярка "подписка".

Андреев сподели, че знае за предстоящото посещение на Сешънс у нас от срещата си със Сотир Цацаров и Цецка Цачева и че е бил уверен, че неговият казус, който е казус и на още няколко души, ще бъде дискутиран на тази среща.

"Конкретни очаквания не бих казал, че имаме. По-скоро имаме надежди и те са за положително разрешаване", каза в студиото на "България сутрин" Желяз Андреев.

Приятелката му Милена Здравкова потвърди надеждите за позитивен изход от ситуацията, въпреки че по думите ѝ са обмисляли какво ще стане, ако мъжът трябва да замине за САЩ.

"Защото осъзнаваме, че сме малките хора срещу голямата държава и колко е сериозно това обвинение, макар да знаем, че няма никаква вина тук, просто премисляме и този сценарии", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Желяз Андреев сподели мнението си и за това как в бъдеще могат да се избегнат подобни казуси. Според него трябва собствениците на компании с подобна дейност да запознават много детайлно своите служители с всяка една опасност, която може да стои пред тях, за всеки закон, който може да прекрачат, даже и неволно.

 

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини