Колите на 70 метра една от друга на магистралата. Възможно ли е?

Ако спазваме това правило, до морето ще пътуваме за 14 часа, заяви Йонко Иванов пред NOVA

Колите да се движат на 70 метра дистанция една от друга на магистралата. Това предвиждат новите промени в Закона за движение по пътищата.

Предложението предизвика недоволство.

„Става доста трудно за един шофьор да се справя с цялата пътна ситуация, в която изпада. Тези хора, които са правили предложенията, са написали доста нелогични текстове”,  коментира пред NOVA  Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„Ако търсим логика в тези нови изменения, няма да я намерим. Тези предложения не са направени от хора тесни специалисти. Има едно правило за дистанцията, а то е за двете секунди. Като кажете 21-22 - това е разстоянието, при което може да спрете автомобила до другия автомобил”.

Иванов заяви още: „Ако спазваме това правило за 70 метра, до морето ще пътуваме за 14 часа”.

Повече гледайте във видеото

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ат
    Атанасова
    0 0
    13:28, 18 май 2018
    В много западни държави е така - в населени места 30 км/h, а ако приближиш някого на по-малко от 60-70 м , това е знак, че предприемате изпреварването му и той е длъжен да подпомогне промяната на конфигурацията. Няколко камери с променливо ежедневно местоположение са твърде ефективни. Няма как всички да се движат с разрешените 100 - 130 км/h на еднакво разстояние и някой да желае изпреварване - имам предвид отделните ленти за определени скорости.
  • 2
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    4 0
    14:57, 18 май 2018
    Атанасова недей филосовствува такива метри онакива километри В закона е казано пък и е най правилно ----- трябва да се движим на БЕЗОПАСНО РАЗСТОЯНИЕ от предхождащия автомобил Белята е там че има много БУНАЦИ и ХАШЛАЦИ които не мислят с главите си когато пътуеват
  • 3
    Ху
    Хулиган
    2 0
    20:54, 18 май 2018
    Ами така ще е докато Герб управляват и законът за движение по пътищата се определя от тоя джендър от кат софия май алексиев беше.
    • Ху
      Хулиган
      2 0
      21:02, 18 май 2018
      Грешка, моля за извинение, не е алексиев а Рановски,😂
Последни новини