Задържаха мъж, убил нападател при самозащита в Шумен

По искане на Шуменската окръжна прокуратура съдът наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 36-годишен мъж, убил циганин при самозащита.

На 12 май Велико Лефтеров бил нападнат от група цигани, които започнали да го удрят с тухли и камъни. За да се защити, той извадил нож и намушкал един от нападателите си в гърдите, който починал малко по-късно в болница.

Лефтеров е задържан под стража, а от прокуратурата са повдигнали обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс, който предвижда от 10 до 20 години затвор, научи OFFNews.bg.

"Засега разследването е в ранна фаза и нямаме достатъчно доказателства", заявиха от държавното обвинение.

Лефтеров е с чисто съдебно минало и не е освидетелстван.

Гласност по случая даде братът на Велико - Анатоли Лефтеров. Той публикува видео в социалната мрежа Facebok, на което е запечатано нападението. 

В текста към публикацията Анатоли пише, че брат му е бил нападнат, докато е цепел дърва на възрастна съседка.

"Както се вижда на клипа четири човека го заобикалят с метални тръби, тухли и камъни. Събарят го на земята, започват да го блъскат, ритат да скачат отгоре му и да ругаят. Всичко това пред погледа на 10-ки зрители, останали бездейни с изключение на стареца от клипа. След неколкократни попадения с камъни и тухли в главата му със замъглено зрение с последни сили в състояние на неизбежна самоотбрана брат ми вади ножа, с който по-рано е дялкал клоните от дървата и го забива в гърдите на единия от нападателите си. Ранения нападател умира по-късно в болницата закаран от линейката която самият ми брат повикал и посрещнал", пише Анатоли.

Той обяснява, че Велико е с множество рани по главата.

"Това е ситуация, от която никой не е застрахован в България и не всеки се измъква жив от нея. Ние няма да оставим нещата така!!!", пише още Анатоли.

Заради съдържанието на сцени на агресия няма да публикуваме видеото. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини