29 °C

Местен монтьор постигна международен успех по мотоциклетизъм

Валентин Тодоров завоюва второто място в четвъртия кръг на Европейското първенство по мотоциклетизъм, провел се на пистата Мотор парк в Букурещ, Румъния. Валентин и баща му Атанас са от Асеновград, но имат автосервиз в кв. Дебър и от 4 години усилено се занимават с усъвършенстване на 600-кубиковия двигател на мотора на младежа.

Адреналиннът е само една от причините да се състезава в този толкова труден и скъп спорт. Валентин е завършил в Асеновградска Професионална гимназия, със специалност Промишлена електроника. Прилагайки знанията си, той се развива, експериментира и се радва на не малко постижения.

В предишните кръгове на Европейският шампионат Валентин е оставал на крачка от подиума. До тук той има 2 четвърти и едно пето място. Успехът му в Румъния го е изстрелял на второ място в генералното класиране.

Баща и син са особено горди от постижението си, защото е дошло при участието на почти всички конкуренти.

„Този спорт е изключително скъп, споделя Атанас Тодоров, за да те забележат и за да имаш спонсори ти трябват успехи, а успехите идват когато имаш средства, за да направиш най-доброто за мотора, за да го подготвиш най-добре. Само една гума струва 500 лв. На последното състезание Валентин за пръв път си е позволил да ползва 4 комплекта гуми и това е допринесло за успеха му.

До края на тазгодишния шампионат остават още 8 кръга. Първият от тях е на 2 и 3 юни и е единственият кръг, провеждащ се в България, в град Плевен. Баща и син Тодорови ще се радват, ако бъдат подкрепяни от свои фенове.

Теодора Кирякова


4 Коментара

Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини