Местен монтьор постигна международен успех по мотоциклетизъм

Изображение 1 от 2

    Валентин Тодоров завоюва второто място в четвъртия кръг на Европейското първенство по мотоциклетизъм, провел се на пистата Мотор парк в Букурещ, Румъния. Валентин и баща му Атанас са от Асеновград, но имат автосервиз в кв. Дебър и от 4 години усилено се занимават с усъвършенстване на 600-кубиковия двигател на мотора на младежа.

    Адреналиннът е само една от причините да се състезава в този толкова труден и скъп спорт. Валентин е завършил в Асеновградска Професионална гимназия, със специалност Промишлена електроника. Прилагайки знанията си, той се развива, експериментира и се радва на не малко постижения.

    В предишните кръгове на Европейският шампионат Валентин е оставал на крачка от подиума. До тук той има 2 четвърти и едно пето място. Успехът му в Румъния го е изстрелял на второ място в генералното класиране.

    Баща и син са особено горди от постижението си, защото е дошло при участието на почти всички конкуренти.

    „Този спорт е изключително скъп, споделя Атанас Тодоров, за да те забележат и за да имаш спонсори ти трябват успехи, а успехите идват когато имаш средства, за да направиш най-доброто за мотора, за да го подготвиш най-добре. Само една гума струва 500 лв. На последното състезание Валентин за пръв път си е позволил да ползва 4 комплекта гуми и това е допринесло за успеха му.

    До края на тазгодишния шампионат остават още 8 кръга. Първият от тях е на 2 и 3 юни и е единственият кръг, провеждащ се в България, в град Плевен. Баща и син Тодорови ще се радват, ако бъдат подкрепяни от свои фенове.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      По
      Познат.
      9 0
      15:47, 15 май 2018
      Браво Валка, цялата полиция те подкрепя,но това не значи ,че не трябва да спазваш правилата за движение.
      • Ва
        Валентин Тодоров
        6 0
        09:48, 16 май 2018
        Мотора от сервиза се качва на ремаркето- до пистата, от пистата на ремаркето и в сервиза... Благодаря за подкрепата!
    • 2
      Шм
      ШМАТКА
      8 0
      17:09, 15 май 2018
      Честито на младежа! Нека да се усъвършенства и състезава ,да постигне повече успехи ,но нека високите скорости да показва само на пистите.Жив и здрав да е!
    • 3
      Ва
      Валентин Тодоров
      5 0
      09:52, 16 май 2018
      Това е спорт който изисква дисциплина. Високите скорости по улиците ги няма, защото мотора ми се кара само и единствено на пистата! Благодаря ви!
    Последни новини