Две български момичета изчезнаха в САЩ

Две българки, които учат в „Rolling Meadows High School”, изчезнаха в САЩ. Полицията в Чикаго издирва.

Натали Наскова, на 16 години, и Велина Шентова, на 18 години, са в неизвестност от няколко дни. Последната информация за тях е, че са били на училище, съобщава Bg-voice.

"Моята дъщеря просто не се прибра", разказва Натали Пенчева, майка на Натали. "Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра".

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но посочва, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че ѝ е било лошо и че не няма да ходи на училище.

"Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза: "добре, ще ида". Трябва да вземе изпити преди да си замине за България" добавя Делчо. "В много добри отношения сме с дъщеря ми"

"От тогава и звъня и до сега телефонът ѝ е изключен", пояснява Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход.

Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването и не са изпратили дори съобщение до медиите.

Родителите на двете момиче са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни.

"Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят" казва майката на Натали. "Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае. Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски".

Майката се надява това е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16 годишната Натали, въпреки, че като непълнолетна властите няма да ѝ разрешат да напусне страната сама. Възможно е момичетата да са решили да избягат, но според майката без пари, не могат да стигнат далеч.

Делчо Шентов обяснява, че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града.

"На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", посочва пред Bg-voice сержант Чък Буксинзки от местната полиция. „Освен ако няма извършено престъпление ние нямаме право да задържаме никого. Правим всичко възможно, за да ги открием", добавя той.

Източник: http://novanews.bg

Коментари в сайта

Последни новини