Благотворителен концерт в зала Младост събра над 10 000 лева

    Под надслов „Предварително ти благодаря, защото да даряваш е взаимност!“ се проведе  благотворителния концерт в Димитровград. Той бе в подкрепа на кампанията „От любов към живота“ на Avon. Събитието се състоя на 14 май (понеделник) от 19.00 часа в спортна зала "Младост". На сцената в името на каузата се изявиха ТС "Тракиици" с.Радиево,  ТК "На мегдана", СК "Streed dust Dance", ТШ "The Teachers", СК по худ.гимнастика "Афродита", деца от ДГ №1 Димитровград, Гергана Минчева, рок-група ХАЛА, ОЦ за танцово изкуство "Галаксико" и със специалното участие на Емилия.

    Гостите на спектакъла подкрепиха каузата чрез закупуване на покана, към която всеки от тях получи продукт от розовата серия на Avon в подкрепа на битката срещу рака на гърдата. Продадени бяха над 1000 покани, приходите от които Avon и през тази година ще дари на своя партньор в България – фондация „Една от 8“. Събраните средства отиват в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и техните семейства и се изразяват в осигуряване на безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа помощ.

    За 16 години в рамките на кампанията на Avon "От любов към живота" са дарени близо 1 500 000лв., осъществени са 30 000 безплатни профилактични прегледи на жени от цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рак на гърдата, сред която мобилен момограф и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът нараства с близо 3 800 нови случия. Усилията на кампанията са насочени предимно към профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини