В градския парк монтираха детски и спортни уреди за над 30 000 лева

Изображение 1 от 5

    Обещаваната два мандата стрийт фитнес площадка в Първомай вече е факт. 5 уреда за поддръжка на тялото са монтирани в градския парк, срещу детската площадка. До тях е поставена и дървена беседка за отдих.

     В детския кът също има нови съоръжения – комбинация от няколко пързалки, катерушка с твърди и гъвкави елементи, дъска за рисуване и други. Детските и спортните съоръжения са осигурени от „Импресия 99“ – Провадия. Фирмата е избрана чрез разглеждане на оферти от трима производители.

    Общата стойност на монтирането на  уредите е над 30 000 лв., предвидени в инвестиционната програма на общината. Почти 14 000 от тях са за сертифицирането на съоръженията, което се прави по Закон от Трудова медицина.

    Предстои в близост до площадките да бъдат поставени пейки и кошчета за отпадъци.  Озеленителите ще дооформят и където е необходимо ще подновят зелената ограда на парка. Под детските уреди ще остане пясъчна настилка, а под спортните – почва. От общината обмислят и монтиране на камери за наблюдение, защото опитът показва, че нощно време и особено след дискотека, недобросъвестни граждани чупят и разбиват уредите.

    Макар и да не са открити официално двата къта – за спорт и за деца вече се ползват от малки и големи. Още на 1 май те бяха препълнени с малчугани, които се забавляваха. Родители се обърнаха към Parvomai.NET със специална молба да поздравим общината за новите съоръжения и да предадем благодарностите им.

    За сега още няма посочена дата за официалното откриване на площадките, но най-вероятно е това да стане на 1 юни.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Он
      Онуфри
      6 -1
      13:40, 4 май 2018
      "Почти 14 000 от тях са за сертифицирането на съоръженията, което се прави по Закон от Трудова медицина."
      Ебахти сертифицирането!
    • 2
      То
      това онова
      10 -1
      14:14, 4 май 2018
      Онуфри под сертифициране разбирай -присвояване.Абе нещо като "онези сметосъбирачни машини" за които нямаше данни за нарушения.
    • 3
      Ба
      Байо
      5 0
      15:00, 4 май 2018
      ех, що нямам късмета да съм един сертификатор...
    • 4
      Ба
      Байо
      6 -2
      15:04, 4 май 2018
      А кво става с Борислав Първомай бе! Верно ли щели да не завършват сезона
    • 5
      .
      .
      6 -1
      16:04, 4 май 2018
      Гумите за катерушките са "златни". Като сложим и сертифицирането им, стават "безбожни".
      Успокоително е ,че поне не се подарък от някой Али Реза. Но пък не се знае 30 000 на какво ще те мотивират.
    • 6
      Дт
      ДТГНа...
      13 -1
      18:18, 4 май 2018
      Кой отговаря за пътищата в Първомай? Днес за пореден път се убедих как се "кърпят" дупки в Първомай преди баловете - евтинко и бързичко. Един ром изсипва нещо като асвалт върху дупката, а друг ром го маже със метла. Те ромите не са виновни. Каквото им са дали с това работят. Интересно кой ли всяка година усвоява паричките за кръпките? Град Първомай прилича на разбито сметище, а ще се дават 30 000 лева за "фитнес уреди"! Интересно къде ли ни потъват паричките от таксите и данъците? ТАКСИТЕ И ДАНЪЦИТЕ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ И СРЕЩУ ПЛАЩАНЕТО ИМ ПОЛУЧАВАМЕ: А) Краставици; Б) Здрасти; В) Порше Кайен ?
      • Пр
        пр2
        9 -1
        12:00, 5 май 2018
        Митков
    • 7
      То
      Тошо фитнеса
      0 0
      20:55, 7 май 2018
      Разлеге сега ще блъскаме яко ама за Тея пари да бяха сложили една две лампи до уредите за да е по удобно на трениращите вечерно време
    • 8
      Па
      ПАПАЗГРАД
      0 0
      22:21, 9 май 2018
      http://impresia.net/category/sportni-sorzheniya/fitnesi

      Ето ви примерни цени на подобни уреди.
      Ха сметнете грубо 4000 виждам на първомайската площадка. Най евтините екземпляри и за всичко това близо 30000лв? Алоооооооо първомайцииии яко ви клатят

    Случаен виц

    Последни новини