Номинират Тръмп за Нобелова награда за мир

Президентът на САЩ Доналд Тръмп да бъде номиниран за Нобелова награда за мир за 2019 г., искат в писмо до Нобеловия комитет. група американски конгресмени. Те го номиниратза усилията му да бъде сложен край на кризата на Корейския полуостров, да бъде премахнато ядреното оръжие в региона и да бъде постигнат мир в него.

Кабинетът на конгресмена Люк Месър публикува текста на писмото. То е подписано от 13 членове на Конгреса, Откак заема поста, Тръмп неуморно е работил за оказване на максимален натиск над Северна Корея, за да прекрати оръжейната си програма и да се стигне до мир в региона, се казва в посланието. Заслуга на администрацията на Тръмп са санкциите, които конгресмените определят като изключително успешни. Те разрушили икономиката на Северна Корея, което до голяма степен е позволило Пхенян да бъде доведен на масата за преговори.

Тръмп бе номиниран за Нобелова награда за мир за трета поредна година през 2018 г., припомня ТАСС.

Преди дни Южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви, че американският му колега Доналд Тръмп заслужава Нобеловата награда за мир заради усилията му да реши проблема със севернокорейската ядрена програма.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини