Две деца ще лагеруват в Space Camp с пълни стипендии

Две ученички от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ ще лагеруват в космическия лагер в Измир, Турция с осигурени пълни стипендии. Освен Калояна Налбaнтова, която получи това право с класирането си на конкурса за есе, с нея ще пътува и Виктория Кьосева.На първия етап Вики получи правото, но не и финансиране да лагерува в Space Camp Turkey. Втората стипендия е учредена и осигурена от Община Първомай, но изборът отново е възложен на организаторите от Център за творческо обучение.

Това е екип от експерти в областта на образователните технологии, обучението на учители и единствен представител на Space Camp Turkey в България.В Първомай той беше представен от Гергана Райжекова.

Подобни сътрудничества с общини и паралелни конкурси се проведоха в Силистра, Пловдив, Козлодуй и Гоце Делчев

Сътрудничеството между Общината Първомай, СУ „Златаров“ и Центъра за творческо обучение няма да бъде изчерпано само с осигуряването на тези стипендии. Предстои съвместна реализация на проекти, насочени към осигуряване на иновативно и интересно преподаване.

Калояна и Вики впечатлиха журито с есета за спорта в космоса, написани на английски език. Въпреки това препоръките към тях са да напреднат в овладяването на чуждия език, за да могат пълноценно да преминат през всички занимания в лагера.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    5 -1
    11:06, 25 апр 2018
    Хубаво е в този лагер да отиде на пълна стипендия и ангу да постои 1-2 месеца и след това да спечели изстрелване на марс където ще стане първия марсиански кметь и жъ чака хората дето жъ населяват марс и те да кацнат след има няма 20-30 години докату чака и аку има извънземни там той ще им кметува и жъ ги научи да играят пърумайско хоро дано само да не са с повече от два крака че зор жъ види докато ги научи ако са с повече
Последни новини