Служителите на РЗИ Хасково подкрепят националния протест за увеличение на заплатите

Работещите в Регионалната здравна инспекция в Хасково подкрепят колегите си от страната в исканията им за увеличаване на заплатите в системата с 20 %.
Работещите в системата настояват да се въведат стартови заплати по длъжности, като най-ниската да е един път и половина минималната за страната. Друго от исканията е за здравните инспектори, които са с назначения по Закона за държавния служител да се възстанови добавката за клас прослужено време и на всяко тримесечие да се изплаща допълнително материално стимулиране. Получихме увеличение на бюджета със  17-18 % за тази година, но тази сума не е достатъчна за вдигане на заплатите с повече от 10 %, коментира шефът на местната РЗИ д-р Соня Димитрова. Средната заплата на служителите здравната държавна структура  в момента е около 600 лева.
 “Търсим възможност в РЗИ да получат отпуснатите за увеличение на заплатите 6 млн. лева”, посочи  по-рано днес след разговор с представители на протеста заместник-здравният министър Бойко Пенков. Действащата в момента наредба поставя лимит за ръст на заплатите до 15 процента, но максимумът се полага само на тези с отлични оценки от атестациите.
От сектора посочиха, че не е изключено протестът да продължи и в следващите дни.
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    12 -1
    19:20, 23 апр 2018
    Абе много анонимно подкрепят протеста.Кво се крият?Мишоци.
  • 2
    Жо
    Жоро
    11 -4
    20:31, 23 апр 2018
    Какво искат тези "служители"?Каква дейност извършват,че и повече парички искат? Всички назначени по "специален" начин....работата им се изчерпва с нормата за месеца или някоя заповед за извършване на определена дейност и до там...кълвачи...
  • 3
    Зр
    Зрителя
    9 -2
    21:48, 23 апр 2018
    Хах както винаги протестират най най най мързеливите и незначителните - както се казва и без тяхната дейност ще минем!
  • 4
    Па
    Пациент
    10 -1
    00:57, 24 апр 2018
    Никаква работа не вършат. В заведенията в центъра в Хасково пушат навсякъде. Чудя се как минават покрай тях всеки ден и не забелязват?!? Журналистите от хасково нет също.
    • Ав
      Автор
      5 0
      08:16, 24 апр 2018
      Не мога да не се съглася.
  • 5
    Ми
    митю клявката
    1 0
    18:52, 11 ное 2018
    Директорката им Соня да не си пие ракийката в р-т Орфей ами да си намери мъж и да ни роди българче!!!
    Яка буля е!!Ще го износи!
Последни новини