МВР дава 40 млн. лв. за нови камери. Преглед на печата

24 часа

Забраняват в една мандра да правят и истинско сирене, и имитация с палмово масло

В една мандра няма да може да се произвеждат истинско сирене и имитиращ продукт с палмово масло. Новото изискване е разписано в наредбата за хигиената на храните, съобщи земеделският министър Румен Порожанов пред "24 часа".

"Искаме да пресечем възможностите да се спекулира с качеството, когато се обявява, че е млечен продукт, а вътре има растителни мазнини", обясни министърът. Според него не може да се нарече сирене продукт, в който има 1-1,5 л мляко, а останалото е палмово масло.

Труд

Спираме да ядем боклуците на Европа

В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи. Еврокомисар Андрюкайтис: ЕС ще се бори срещу агресивната реклама на вредни храни, насочена към децата.

Монитор

МВР дава 40 млн. лв. за нови камери, опасват пътищата с уреди за средна скорост

МВР планира да даде 40 млн. лева за нови камери, с които да контролира скоростта по пътищата у нас. Това научи "Монитор" след обсъждане на текстовете в новите три законопроекта, регламентиращи движение по пътищата, които бяха представени пред депутати, министри и представители на неправителствения сектор.

Идеята на всички ремонти на закона е да бъдат намалени наполовина жертвите от катастрофи до 2020 година. Според информация на "Монитор" парите ще бъдат набавени от фонда, в който се събират глобите от шофьорите нарушители. Там в момента има около 60 млн. лева, част от които по закон са предвидени за превенция на инциденти по шосетата.

Стандарт

Ананиев иска диалог с лекарите, а не протести

Работим по някои от исканията им, очакваме вместо да се разбираме чрез медиите или с протестни декларации, когато са готови да седнем на масата и да продължим диалога. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев за протеста на личните лекари, който се проведе днес, след пресконференция в НДК след Неформалното заседание на Съвета на министрите на здравеопазването.

"Запознати сме със всички искания на общопрактикуващите лекари. Започнахме диалога преди месец и половина. Тогава се разбрахме да го продължим, когато те имат конкретни предложения", посочи той. "Примери, че работим са извинителните бележки на учениците, амбулаторният лист, който направихме. Мъчим се улесним работата им, да намалим административната тежест", коментира Кирил Ананиев.

Сега

Контрабандата на цигари пак започна да расте

Незаконната търговия с цигари през последните три месеца на 2017 г. е отбелязала ръст. Това се случва за първи път от началото на 2014 г. Делът на контрабандните папироси е достигнал 6.6% при 6% в сравнение с предното тримесечие. Това показва традиционното проучване на петте големи тютюневи търговци в страната. Негативната тенденция идва на фона на непрекъснатите хвалби на кабинета за успехи в борбата с контрабандата и корупцията.

Капитал дейли

Премиерът е против връщането на салоните за пушачи в заведенията

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е твърдо против връщането на разделението в заведенията на салони за пушачи и салони за непушачи. Идеята е на вицепремиера Валери Симеонов, но двамата не са я обсъждали нито лично, нито на коалиционен съвет. Това заяви Борисов след представянето на данните от традиционното изследване на дела на контрабандните цигари.

Дума

България се издънила при организирането на младежки форум

Със заглавие "Европейска младежка конференция от българското европредседателство оставя горчив послевкус" излезе изданието euroactiv.com вчера. Aвторът Сарантис Михалопулус разговаря с председателя на Европейския младежки форум (ЕМФ) Луис Алварадо, който разказва за много пропуски в организираното от България събитие. "Участниците oт Европейския младежки форум изразиха възмущението си от начина, по който българското председателство организира младежко събитие, спонсорирано от ЕС миналата седмица в София, като посочват повърхностния подход, лошото управление и неподходящото поведение на представители на правителството", се казва в материала.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини