Каравеловци станаха "Пътешественици с книга в ръка по света"

    "Пътешественици с книга в ръка по света"  бе темата на проекта, който представиха днес в читалнята на Градска библиотека "П.Пенев" второкласници от СУ "Любен Каравелов". Децата от 2 а клас с ръководител Светла Минчева работят по този проект от 1 клас. Темата е 'Бъди различен - ЧЕТИ".  

    Мероприятието започна с презентация, в която каравеловци разказаха за пътешествията си чрез книгите във Франция, Италия, Египет, Ню Йорк и др. "Отидоха" и на сафари в Африка. Показаха и че знаят много за особенностите на тези градове и държави. На финала имаше танци, свързани с основната тема - четенето и книгите през древността ( в Египет), средновековието (Франция) и Ню Йорк .

    Проектът  ''Бъди различен - ЧЕТИ" на нашия 2'' a клас обхваща четирите години на  обучение (от 1 до 4 клас). В първи клас  темата към него беше " В жълтия  автобус ", във втори клас е ''Приключения без ...", в 3 клас ще продължим с връщане назад във времето, а в 4 клас - в бъдещето и всичко  с помощта на книгите и четенето.", поясни Светла Минчева. Добави, че целта е пред децата да се разкрие вълшебния свят на книгите , да се забавляват и научават от тях  нови неща, да четат с желание ,да търсят и намират информация в тях .

    Според нея, резултатите от този начин на обучение, акцентиращ на четенето с разбиране са налице - децата четат с желаниe и с разбиране, пишат с лекота съчинения, справят се отлично по математика и околен свят , успешно се представят на всички училищни състезания. Гости на събитието бяха учениците от 2 б и 2 в клас и техните ръководители и учители.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини