Славейковци от първи и пети клас заедно в доброто

Събраха 343 лева за Дома за възрастни хора 
Поредната кулинарна благотворителна разпродажба бе организирана днес по обяд на главния вход на СУ "Петко Рачов Славейков". Новото в тази проява бе изключителната демонстрация на приемственост между начален и прогимназиален етап, която направиха двата класа - инициатори на разпродажбата. Малчуганите от 1"в" клас и по-големи каки и батковци от 5"а" зарадваха учениците и учителите от най-голямото училище с вкусни домашно приготвени солени и сладки ястия. Общото между двете паралелки е личността на началната учителка Валентина Запрянова, която преди година бе класен ръководител на петокласниците, а от тази учебна година те са иновативният клас с математическа насоченост на "Славейков" и техен класен ръководител е Петя Пелтекова.
С общи усилия учениците заедно с двете учителки решиха, организираха и проведоха благотворителната разпродажба. Баници, тутманици, сърмички, палачинки, кексове, козунаци и други произведения, направени от децата и техните родители, бяха буквално разграбени.
В крайна сметка усилията им събраха 343,10 лева, които ще бъдат използвани за дарение на Дома за възрастни хора в кв. Студен кладенец. Г-жа Запрянова сподели, че ще отидат на посещение в институцията, ще попитат от какво имат нужда хората там и ще използват средствата по възможно най-добрия начин, за да им помогнат.
Най-ценният резултат от инициативата, според нея, е усещането на децата, че работят заедно за една добра кауза. Големите предават на по-малките своя опит, а малчуганите пък заразяват с ентусиазъм и искрена радост.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини