Работещите в "Искра" ООД поставиха важни въпроси пред председателя на парламентарната комисия по икономика и туризъм

Изображение 1 от 4

    На 20.04.2018г. в „Искра“ ООД се проведе среща на колектива с г-н Петър Кънев - председател на комисията по икономика и туризъм

        към Парламента на Република България.

             Бяха му зададени следните няколко въпроса, касаещи пряко     работата на текстилния бранш към леката промишленост:

    1. Нерегламентираният внос на текстил от Турция и Далечния Изток, налагат дъмпингови цени в България – какви мерки се планират от държавата за ограничаването и спирането му ?                            
    2. При липса на производители на суровини-прежди: Полиестер, Полиамид, Латекс и др. – защо се облагат вносните суровини с мито 4% ,по този начин се повишават цените на суровините?
    3. При участие и кандидатстване в Обществени поръчки, защо не се дава приоритет на българските производители ?
    4. При производство за вътрешен пазар и износ, предвижда ли се субсидия за производството на текстил, както в земеделието ?
    5. Държавата очертава ли приоритетни отрасли за развитие, в които да се ускорят инвестициите чрез Европейски и Национални фондове ?
    6. Европейските проекти за подпомагане на инвестициите в                                                                                                       Българската икономика, до коя година са активни. Защо се бави програмата Иновации и Технологично обновление.

    В заключение беше постигнато съгласие, многобройните въпроси, касаещи текстилния бранш да се обобщят и изпратят до Постоянната комисия по „Икономика и туризъм“ в Народното събрание.

    Г-н Кънев пое ангажимент да постави зададените му въпросите пред парламентарните комисии и да отговори възможно най-скоро и обстойно.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини