Спортна паралелка за гимназисти разкриват в "Златаров"

Паралелка с профил „Физическо възпитание и спорт“ предстои да бъде разкрита в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за ученици, завършили 7.клас.

Акцентът ще бъде поставен върху футбола, като най-масов и практикуван спорт и социално явление. Той ще е един от четирите основни модула, но приемът няма да се ограничава само до момчета, практикуващи футбол. В паралелката ще бъдат обучавани треньори и спортни аниматори, учениците ще придобият знания за олимпизма и по история на спорта. Място в новата паралелка ще намерят бъдещи треньори, рехабилитатори, физиотерапевти, които ще се убедят, че е необходимо да познават приложението на науката в спорта.

Учениците ще бъдат приемане след проверка на способностите им. Датата за изпита е определена от МОН и ще се проведе на 5 юни, в спортната зала на училището. Заявления за явяване на изпита ще се приемат в канцеларията на СУ „Златаров“ от 14 до 18 май.

Балът се формира от удвоената оценка от проверката на способностите, оценките от външното оценяване по Български език и литература и Математика, и оценките от свидетелството за 7. клас на профилиращите предмети – Биология и Физическо възпитание и спорт. Максималният бал е 36.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    Запознат.
    6 -4
    20:40, 19 апр 2018
    Това е много хубава идея,но ще трябват доста средства,за да се осигурят екипировка,топки, подготвителни лагери и други пособия на приетите в спортната паралелка. От общинския бюджет на дали. Успех пожелавам на Чавдар Здравчев и ръководителя на паралелката.
    • Фи
      Физкултурник с капацитет
      1 -1
      12:41, 21 апр 2018
      Като си много запознат със спортните дела, дали да не започнеш работа като физкултурник, където ти е мястото, а и не се изисква да си много грамотен, както и да пишеш правилно. Ако все пак решиш да не сменяш работата, хайде моля, да минеш някой курс по правопис, че работа с писането при теб е обречена и ставаш смешен. Не за друго, ама нали се имаш за голям "капацитет".
  • 2
    Ав
    Аватар
    2 0
    20:20, 21 апр 2018
    И после накъде....
    • Уй
      УЙ
      2 0
      11:44, 22 апр 2018
      на бюрото по труда!
Последни новини