10 данъчни от Хасково чакат предизвестия за съкращение

10 служители на местното звено на Националната агенция по приходите в Хасково ще бъдат засегнати от съкращанията, които се готвят в данъчната структура през май, научи Haskovo.net. Това е целият наличен състав на отдел „Оперативни проверки“. Договорите на почти 300 служители от това звено във всички териториални структури на НАП ще бъдат прекратени от 1 май тази година, стана ясно от съобщение на официалната интернет страница на Агенцията.

Заради акцията хасковските служители тази сутрин бяха на срещи в Териториалната дирекция в Пловдив, под чиято шапка действа офисът в Хасково. След срещите там всички те ще пътуват към София, за да се включат в насрочения за днес от колегите им протест във връзка с планираните масови съкращения в системата.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров посочи тази сутрин, че оптимизацията се готви от година време. Но като причина за премахването на звеното коментира и сериозния корупционен риск при извършването на оперативни проверки. Припомняме, че при акцията на специализираната прокуратура в края на март бяха арестувани 20 данъчни служители от звено „Оперативни проверки“по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Росен Бъчваров уточни, че съкратените сега служители могат да се явят на конкурсите по обявените свободни позиции в НАП.

Проверка на Haskovo.net показа, че обявените места за кандидатстване за района на Хасково са в сектор „Мобилни групи“ -8 щата за Хасково и 4 щата за ГКПП "Капитан Петко войвода".

Тази вечер данъчните ще шестват от сградата на столичната териториална дирекция на НАП до централното управление, където ще настояват за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Бе
    БЕЗРАБОТЕН С ОБРАЗОВАНИЕ
    19 -20
    15:23, 16 апр 2018
    В нап сега назначават семейство гейт,а в същото време ще съкратят качествени хора ,които имат по един работещ в семейството.нека се преразгледа състава и се вземе отношение от когото трябва,
    • ами да си търсят работа бе още от сега като хамали може или чобани само да му се бачка на човек работа има кво толкова ? или си един от тях ? ама те са свикнали на лесно сега трудно :)
  • 2
    Полиция,Нап,Съд,толкова работят че пушек се вдига двоен стандарт баце това е.Като се пенсионират или вече не бачкат там дали няма да вървят с наклюмени глави
    • Оп
      Опарен иска да опари
      8 -1
      10:04, 17 апр 2018
      Поне имената да им пишат после 😂 да им предложим работа....на завалиите.имаше един дето ме опари да му помогна на момчето
  • 3
    Ик
    Икономист
    40 0
    20:07, 16 апр 2018
    Aми повечето водят и счетоводството /нелегално/ на фирми и тези фирми не се закачат, осбенно има едно семейство в НАП доста пари натрупа!
    • То
      точно
      17 0
      10:32, 17 апр 2018
      Повечето работещи там са в конфликт на интереси. Хем са контролиращ орган, хем въртят фирми. Защо тая порочна практика не се спре?! Докато това го знае всеки гражданин , на тая институция винаги ще се гледа с лошо око даже да има и свестни хора там.
  • 4
    Еж
    ежко
    26 -1
    21:12, 16 апр 2018
    Града ни е на този хал не само от некъдърно общинско управление, но и от мързеливи данъчни!!!
    Мързи ги да гледат а камоли да работят, затова и всичко е потънало в блатото на сивата икономика и продължава да потъва!
    Не само града ни, но и държавата ни e сива икономика и няма да се оправим скоро ! А тия уволнения са лека козметика за пред брюкселските чиновници.
  • 5
    Ст
    Станчева колежка
    13 -2
    22:12, 16 апр 2018
    Делчо Делчев и Галя Делчева .
    • Ик
      Икономист
      2 -2
      22:36, 16 апр 2018
      Галя не работи в нап, а д. И л.
  • 6
    Няма страшно....."Добри бирници се търсят навсякъде....."
  • 7
    Чу
    Чудесна новина
    25 -1
    08:26, 17 апр 2018
    Радостно е,че сега ще застанат от другата страна на нещата,където сме ние.Наглостта им е достигнала колосални размери,такава че се взеха за непоклатими и решаващи човешки съдби.Сякаш не са хора от народа,а негов враг!Е,сега ще се върнат на земята,да им е честито приземяването!
    • Оп
      Опарен иска да опари
      9 0
      10:07, 17 апр 2018
      А останалата част да се готвят нали ;)
  • 8
    До
    ДО НАЧАЛНИЦИТЕ
    17 -1
    11:23, 17 апр 2018
    Колко служители има където семействата им имат фирми , а те с влияние принуждават да се работи с техните фирми,колко счетоводни къщи имат.Нека работяъ ,но да не стресират хората ,крайно време е да се изнесат списъците на тези служители.
  • 9
    Ха
    Ха
    1 0
    06:58, 18 апр 2018
    защо да работят и в НАП и навън да правят точно това, което работят в НАП?
    И се съмнявам, че голяма част от тях , ако не са в НАП, ще съумеят да запазят клиентелата си? Сега имат информацията, практиката в НАП и прочие, което си е едно огромно преимущество. Но рано или късно на всяко нещо му идва края..
  • 10
    Ти
    тити
    3 0
    19:55, 18 апр 2018
    работят семейства и съпругат и съпругата- единия ръководител сектор, подава проверки на другата половина от сесемейството и в същото време се води счетоводство на фирмите. Работя още майки и дъщери,синове и майки и всичко е обвързано като свински черва. Докога??? Хайде нека директора или министъра на финансите да направи една сравка.
Последни новини