Гробищните паркове в трева до кръста, „Обреден дом“: Косим от 2 април

Изображение 1 от 5

    Гробищните паркове са в трева до кръста, превърнали са се в змиярници, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Репортерска проверка показа, че наистина гробовете в парка в Кенана и край старото Пловдивско шосе са потънали в избуялата трева. Много хасковлии днес пристигнаха в гробищните паркове, за да почистят гробните места на скъпите си покойници.

    „Никога досега не е било така. Ужас е. Не само кърлежи, но и и змии могат да се развъдят в тази трева. Защо не косят?”, питат се хасковлии. Други пък са по-умерени: „Започнали са, вижда се, от онзи край. Не става за един ден, природа е това“.

    „Имаха достатъчно време, от началото на април времето е хубаво и може да се коси. Но каквото е отношението към мъртвите, такова е и към живите“, заключава възрастен хасковлия, който не пожела да се представи.

    Потърсена за коментар, управителката на „Обреден дом“ Лиляна Петрова заяви, че е назначила допълнителни косачи и те работят от 2 април. „Площта обаче е огромна – трите гробищни парка са общо 350 декара. Има един косач в Македонските гробища, един в Кенана, на Пловдивско шосе са трима. В близките дни ще окосим, започваме и да пръскаме“, обясни Петрова. Тя допълни, че през март времето е било неподходящо, после в началото на април изведнъж всичко избуяло заради хубавото време.

    „Но има и много непочистени гробни места, които създават впечатление за занемарен парк. А поддържането на гробното място е задължение на близките. Така че нека хората да са критични, но да са и самокритични“, допълни Петрова.

    Шефката на „Обреден дом“ каза още, че се подготвя закон за гробищните паркове. В него било предвидено задължение на близките да поддържат гробните места на своите покойници, както и възможност да плащат за това на общината.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      По
      Пострадъл
      25 -7
      13:23, 16 апр 2018
      Госпожата да си подаде оставката и да спре да изнудва хората за пари за гробни места !
    • 2
      Ww
      www
      19 -9
      13:43, 16 апр 2018
      Госпожата е роднина на Беливанов. С неговите протекции си прави каквото иска. Никога няма да подаде оставка. Да крадеш от мъката на хората е нечовешко....
      • Гр
        граждзнин
        13 -9
        14:02, 16 апр 2018
        Престанете с глупавите си коментари. Та тя самата е почернена до гроб. Едно е да изпращаш майки, бащи, съпрузи друго дете. Просто е глупаво да се говорят тези неща.
    • 3
      Ма
      Марин Маринов
      2 -12
      14:03, 16 апр 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      Аа
      Ааааа
      20 -6
      14:10, 16 апр 2018
      Нио не косят!Идете да видите гробищата в Димитровград!Като олизани са.Няма нито една тревичка!
    • 5
      Ха
      Хасково
      16 -2
      14:48, 16 апр 2018
      Крайно време е да научите гробарите си как се зарива гроба ! Пръстта я поставят на единия край и при първия дъжд единия край на гроба се отваря процеп ! Обърнете внимание ! Взимате една торба пари , а нищо не правите както трябва !
      • До
        До Хасково
        5 -2
        16:41, 16 апр 2018
        Абсолютно съм съгласна, идете и вижте новия парцел, където погребват в момента. половината гробове са хлътнали от едната страна. Срамота! Още на втория месец гробът на наша близка потъна от лявата страна, а днес видях, че и много други са така!
    • 6
      11
      111
      11 -2
      16:49, 16 апр 2018
      Не само тази година са неокосени.Вече втора година е така и пролет, и есен.Така,че не им е виновен дъжда,а за да могат гражданите да си почистват гробовете,трябва да могат да стигнат до тях.cz9an
    • 7
      До
      до АА
      10 -4
      17:01, 16 апр 2018
      Вярно е ,като Димитровградските гробища не сам видял,няма трева няма и разхвърляни боклуци!Браво на Димитровградското ръководство!!!
    • 8
      Кр
      кръст
      3 -2
      19:12, 16 апр 2018
      Чакай от ******* работа да свърши,всички гробове хлътват за нула време...има навсякъде стотици пластмасови бутилки...станало е сметище с пътища за офроуд..пълна скръб...такова безхаберие и наглост
    Последни новини