Четвъртокласници засадиха дръвчета в парка

20 дръвчета засадиха учениците от 4а клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Предложението дошло от Александър Балабанов. „Чух от кмета, че е добре да се засадят дръвчета, признава четвъртокласникът,  и реших да осъществя тази идея, защото ми хареса“. Предложил и децата се съгласили  да съберат парички, за да купят млади дръвчета. Някои от съучениците му споделиха, че са го подкрепили, защото им харесва мисълта, че след време и техните деца може да играят под сенките на тези дървета. Други видяха в този проект възможност да се помогне на природата. Всички, обаче, се обединиха около това да посветят засаждането на дръвчетата на 22 април – Деня на земята.

 Липа, бреза, амбър и чинар ще правят сянка след години около детската площадка в градския парк и на скейт площадката… ако не им посегнат недобросъвестни граждани, както се е случвало неведнъж. А децата са готови да ги пазят и да се грижат за всяка фиданка.

В помощ на четвъртокласниците се отзоваха родителите им.  Служители от звеното за озеленяване на Община Първомай определиха мястото и изкопаха дупките, а изборът на дръвчетата и транспортирането им беше осъществен от Светла Бояджиева – майката на Сашо.

Класната ръководителка на 4а Красимира Гочева с гордост зави, че една такава инициатива може само да бъде подкрепяна и скромно добави, че заслугата е изцяло на децата. На събитието присъства и директорът на училището Чавдар Здравчев, който поздрави децата за доброволно положения обществен труд.

Репортаж за идеята можете да гледате по новините на еТВ, в понеделник от 19.30 часа.

Теодора Кирякова
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 19.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини