Военната операция срещу Сирия няма непосредствена заплаха за България

"Няма непосредствена заплаха за България", заяви пред NOVA военният министър Красимир Каракачанов.
 
„От това, което се случва, има един извод – Съветът за сигурност на ООН на практика не функционира. Той е поле за остри дебати, но не и за вземане на решения. Това е големият проблем”, добави Каракачанов.
 
Той обясни, че акцията в Сирия е „еднократен предупредителен удар по отношение на правителството в Сирия”.
 
„Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е малък, което показва, че само сирийката противовъздушна охрана се е противопоставила, а не и руската. Такива бяха и уверенията от руска страна. Това показва, че много вероятно е да има комуникация между Русия и САЩ. Умерената реакция на Русия показва, че е имало предварителна информираност между двете държави”, коментира Каракачанов.
 
Той обясни, че по линия на структурите на Министерство на отбраната, които събират и анализират информацията, тя много ясно е навеждала, че може би още тази нощ ще има такива удари.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    -:
    -:))))
    9 -1
    10:49, 14 апр 2018

    Голям смях, Каракачанов им каза нищо да не предприемат, пък те .....

  • 2
    Ив
    Иван
    7 -1
    13:43, 14 апр 2018
    Кой ли бръсне изобщо България за нещо,че да сме някакъв фактор.Голям смях.
  • 3
    Дя
    дядо гошо евроатлантика
    5 0
    17:45, 14 апр 2018
    Кака така кой ни бръсне бе Иване Ами ние имаме премиер МЕЖДУНАРОДНИК от него зависи едва ли не МИРА мв ЕВРОПАТА Пък и ЦЕЦО и той е на Европейско ниво Да не говорим пък за Цецка за Каракачана за Външната за Теменушкаенергичната и други все ОТБОР ЮНАЦИ По спокойно Иване --овладей се
Последни новини