Катастрофата на магистрала "Тракия", предварителни данни

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" - Иван Добрев, каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

В Сливен шофьорите са се сменили и зад волана е бил 32-годишен мъж. Автобусът е тръгнал в 6 часа от Бургас и е пътувал към София.

Жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", сочат предврителните данни за инцидента, станал по обед на магистралата, съобщи Bulgaria ON AIR.

При пътния ад загинаха 6 души, пострадалите са не по-малко от 20 души, сред които и дете, съобщиха от здравното министерство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, "Пирогов" и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване. Движенито на магистралата е затруднено.
 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Валери Филипов
    1 0
    14:44, 13 апр 2018
    На 03.12.2017 г написах това:
    За новият Закон за движението по пътищата - ЗЗД
    Като водач на МПС с книжка от 1969г, с постоянно присъствие по пътищата на Майка България и с „навити над милион километри”по време на тези 49 години имам право да кажа следното:
    Движението днес /войната по пътищата/ е подобно на тероризма в Авганистан, Ирак, Сирия, Турция и да не говорим за Европа.
    На 11 Септември в Ню Йорк, при най-големият в света терористичен акт загинаха над 3000 души – активни хора в икономиката и живота на USA.
    Америка взе мерки /вярно струваха пари/ но от тогава там – няма тероризъм.
    В България, от 2011 г до сега, за 16 години, по пътищата ни са загинали около 15000 активни в живота човека, ранени са около 150000 активни в живота / човека. В България сега има 500000 инвалиди, като по-голямата част от тях са в следствие на тези ПТП /катастрофи/. Да не говорим колко милиарда лева струва това на Държавата и близките.
    Следователно за годините след 11 Септември в Ню Йорк, Майка България е преживяла 5 Ню Йоски атентата по пътищата си и с много по-голям травматизъм /ранени и инвалидизирани/ .
    И никакви мерки!!!!!!!!!!
    А сега ни предстои НОВ ЗАКОН за движението по пътищата, като старият е преправян стотици пъти в годините назад- и колкото повече е преправян –толкова повече катастрофи и жертви.
    ПРЕДЛАГАМ,
    Новият Закон за движението по пътищата на България, да бъде :
    Изванареден, временен и също като ЗЗД от 1934г против тероризма. Ако се нарушават демократични правила, да се използва Председателството на ЕС и да се наложи. Крайната цел трябва да е постигане смъртност и травматизъм по пътишата на България – колкото и по пътищата на европеиските страни.
    Какво да включва този антитерористичен ЗЗД – да кажат политиците, защото ако питате пожарникарите, които режат ламарините по нощите, в дъжд и сняг, вадят стенещи и умиращи хора, събират откъснати крайници с надеждата, че могат да се пришият, мият кръв и разпилени мозъци от асфалта – знаете ли какво ще кажат на политиците………! Аз лично знам, но оставям на вас да си го помислите.
    Е днес пожарникарите пак вадят стенещи и умиращи хора – за съжаление много хора…!
    Е днес пак казвам Новият Закон за движението по пътищата на България, да бъде :
    Изванареден, временен и също като ЗЗД от 1934г против тероризма. Може да се нарушават „демократичните правила”временно, НО смятам, че ако се приложат ИЗВЪНРЕДНИ мерки тази ВАКХАНАИЯ по пътищата може да се прекрати!
Последни новини