Бебе се роди 4 години след смъртта на родителите си

В Китай се роди бебе, след като преди четири години родителите му загинали при автомобилна катастрофа. Преди инцидента двойката била замразила няколко ембриона с надеждата да има дете чрез ин витро процедура.

След смъртта им техните родители провели дълга съдебна битка, за да получат разрешение за използване на ембрионите.

Момчето се родило през декември от сурогатна майка от Лаос, но едва тази седмица случаят беше съобщен от The Beijing News. Вестникът обяснява цялата сага и правното минно поле, през което семейството трябвало да мине, за да се стигне до раждането на детето.

Медията отбелязва, че случаят е безпрецедентен за Китай. Въпросът е чисто юридически: имат ли право родителите на загиналото семейство да станат собственици на замразените ембриони.

Имало и технически трудности, сред които това, че раждането от сурогатна майка е незаконно в Китай. Поради това бъдещите баби и дядовци се свързали с такава агенция в Лаос, където нещата са правно реглментирани.

Тъй като никоя авиокомпания не била склонна да приеме на борда на свой самолет бутилка с течен азот, скъпоценният товар трябвало да се транспортира с кола.

В Лаос ембрионът бил имплантиран в утробата на майката заместител, а през декември 2017 г. момчето е родено.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини