Училище „Златаров“ ще си сътрудничи с Инженерно-педагогическия факултет в Сливен

СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ подписа споразумение за сътрудничество с Инженерно-педагогическия факултет – Сливен към Технически университет – София. Двете институции ще организират и провеждат съвместни инициативи, насочени към подобряването на качеството на предлаганите образователни услуги.

ИПФ се ангажира да съдейства при изготвянето на учебната документация и усъвършенстване качеството на обучение по профилите, за които може да го направи.

Висшето учебно заведение ще съдейства за провеждане на практическото обучение на високо професионално ниво в лабораториите на съответния факултет.

Сътрудничеството между Факултета и училището ще даде възможност за прием на учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Първомай в съответните специалности по специално определена квота.

Двете институции се ангажират да организират и съвместно да провеждат срещи, семинари, курсове, дни на отворени врати, състезания, викторини и др.
ИПФ – Сливен има регионално и национално значение за подготовката на инженери и преподаватели в професионалните технически гимназии. На студентите и докторантите са осигурени условия за аудиторни, извънаудиторни и научноизследователски занятия и занимания, достъп до лабораторните и компютърните зали, библиотечния фонд и базите за спорт.
Факултетът има собствен сайт с актуална информация, разполага с развита безжична Интернет-мрежа за свободно ползване от студентите. Студентските общежития и стол, в непосредствена близост до учебните корпуси на Факултета и Колежа, завършват облика на „компактен студентски Кампус“, привлекателно място за студентите от страната и от чужбина.
Налице са добри темпове на научно и кадрово израстване. Академичният състав в момента включва 58 преподаватели, от които 23 хабилитирани (в това число 4 професори и 19 доценти) и 35 нехабилитирани преподаватели, 7 от които доктори.
Авторитет се гради и с международни контакти и участията в международни прояви зад граница. За 28 години факултетът е осъществил и продължава да развива международна дейност в различни аспекти с университети във Виена, Корсика, Истанбул, Киев, Новосибирск, Дрезден и други.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    1 0
    10:37, 13 апр 2018
    Няма кво да си сътрудничат ами напрау тоя факултет да става част от училището. Чавдар ще го ръководи славно както ръководи и училището и учениците направо след 12 клас по желание ще продължават да учат в пърумайско-сливенския училиверситет.тъка и пърумай жъ стане университетски град ангу кампус жъ напрай дупките жъ упрай а инжинеряту къто излянат от тва учреждение жъ пумагат на ангу да упрай и улицяту и сичкуту.
Последни новини