14 °C

Липсата на паркоместа поставя въпроса за платен паркинг

Снимка на наш читател запечатва безумието с паркирането на автомобили в центъра на Първомай и поставя отново въпорса може ли да се реши проблема, ако се въведе платено паркиране.

Кръстовището на „Княз Борис I“ и „Димитър Благоев“ винаги е пренаселено. Там уличното платно си делят не само спрелите и движещите се автомобили, но и пешеходците, за които на места няма тротоар.

Ситуации, подобни на заснетата, предизвикват дискусия за това трябва ли да бъдат платени местата за паркиране в тази част на града. От една страна е мнението на тези, които трудно намират място за спиране когато имат спешна работа в близост до пешеходната зона. Те настояват за въвеждане на такса. Според част от общинските съветници това би могло да носи приходи на общинската хазна и със сигурност ще осигури повече свободни паркинг места.

От другата стана е мнението на тези, които считат, че събраните средства няма да са достатъчно, за да се осигури заплата за хората, които ще събират таксата.

За всички участници в движението е ясно едно – някой трябва да следи дали правилата се спазват. Глоби трябва да има, защото в противен случай настъпва хаос.

Теодора Кирякова


25 Коментара

Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини