Социалните мрежи не простиха на възглавничката в Сената и на Зукърбърг

Когато нещата станат плашещи, най-добре да се разсееш. И както изслушването на Зукърбърг, продължило над 5 часа не можа да проясни сред сенаторите бизнесмодела на Facebook, така и за потребителите на социалната мрежа не стана ясно какво, как, кой е бил манипулиран. Много се каза за анонимните милиони профили с изтекли лични данни, ала конкретният потребител с една или друга самоличност, характер, потенциал, изяви и навици е съвсем друго.

Е, някои конкретни потребители се разсеяха в тази тягостна обстановка на голямо изслушване на най-високо ниво относно крайно неразбираеми неща.

И се заеха с простите видими детайли: Марк Зукърбърг е с костюм и вратовръзка. Къде отиде сивата му тениска? Колко е висок Марк Зукърбъг. Зукърбърг е седнал на 10-сантиметрова възглавница, която го прави по-висок. Като капак на всичко, представител на Facebook побърза да уточни, че възглавничката не е на Зукърбърг, а е предоставена от Сената, което било обичайна практика (NYP). Друга серия остроумия за посветени на Зукърбърг и изкуствения интелект, роботите, рекламата.

Какво точно ни е взел Facebook, какви са му правилата, какво следи, за наше добро или зло, няма да разберем. А и искаме ли? И ако разберем какво? - колективни искове, обезщетения, срам и позор, закони и правила за виртуално махленско клюкарене. Може, но в социалната мрежа се носи кикот засега и се споделят колажи като тези.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини