Бившият президент на Ebay даде милиони на #MeToo

Сайт, който улеснява подаването на сигнали за сексуално насилие, е един от шестте проекта, получили общо 7.5 млн. долара от бившия президент на Ebay Джеф Скол. Фондацията "Скол" награди проекти на пет жени и един мъж – социални предприемачи, борещи се с проблеми от достъпа до чиста енергия до подобряване на работата на държавните власти.

"Много е ценно, че могат да ни помогнат да продължим напред. С #МеТоо има големи възможности да разширим модела си", казва Джесика Лад от наградената платформа Callisto. В нея студенти от 13 университета в САЩ могат да записват случаи на сексуално насилие дори ако се боят да го съобщят на властите.

Една на всеки пет жени в университетите в САЩ е изпитала тормоз или неудачно поведение, показват данните на Асоциацията на американските университети. Но докладваните случаи са много по-малко.

Лад обяснява, че организацията ѝ се опитва да промени системата още отпреди да избухне скандалът с Харви Уайнстийн, който отприщи движението #MeToo. "В настоящия момент хората ги е грижа и говорят за тези проблеми", обяснява тя пред фондация "Томсън Ройтерс". Тя иска да оползотвори енергията на движението и до края на годината ще увеличи екипа си от 10 на 30 души.

Фондацията "Скол" търси организации, които имат доказани и иновативни решения на глобални проблеми, и всяка година разпределя на шест такива по 1.25 млн. долара финансиране.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини