Извит дисплей и управление без докосване са варианти за следващ iPhone

Apple усилено проучва футуристична функционалност за бъдещите си iPhone модели. Така например, вашият следващ - или малко по-нататъчен - апарат може да се управлява без дори да го докосвате. Това ще стане благодарение на революционен интерфейс, позволяващ управление само с жестове, а не докосвания.

Въпреки това, подобна технология няма да бъде достъпна на потребителско ниво поне още две години и то при положение, че гигантът прецени, че има смисъл да я развива.

Samsung и Motorola вече изпробваха управление без докосване в свои модели, но визията на Apple е малко по-различна. Вместо да използва моушън сензори в рамката на телефона, самият дисплей ще бъде един вид сензор и ръцете трябва да са още по-близо до него.

Другата новост, върху която мисли Apple, е постепенно извиващ се навътре дисплей, но и той няма да стане реалност преди две-три години.

Разбира се, Apple непрекъснато работи върху някакви идеи без гаранция, че те ще намерят място в потребителски устройства. Така например, още през 2012 г. компанията патентова метод за смяна на лещите на камерата, а малко след това е iPhone, захранван със слънчева енергия.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини