Декан от Аграрния университет се срещна със зрелостниците на Професионалната гимназия

Изображение 1 от 2

    Деканът на факултета по агрономство в Аграрния университет проф. Малгожата Берова и заместничката ѝ проф. Тоня Георгиева се срещнаха със зрелостниците на Професионалната гимназия по селско стопанство в Първомай. „Да продължите образованието си по получената в училище специалност е най-естественото нещо“- казаха те пред учениците и запознаха бъдещите абитуриенти с възможностите, които предлага висшето учебно заведение.

    Учениците, завършили Професионални гимназии, ползват предимството по някои специални предмети да посещават съкратени курсове и за сметка на това да изучават други дисциплини.

    За студентите са осигурени професионални стажове в редица европейски страни и им се дава възможност за практика.

    Аграрният университет в Пловдив е единственото държавно учебно заведение в България с насоченост към селското стопанство. В него има факултети развиващи образованието на учениците от всички специалности, изучавани в ПГСС и е една добра възможност младежите да се развиват в избраната вече професия.

    Зрелостниците, които вече бяха избрали да продължат образованието си в АУ имаха възможността да разговарят с гостуващите професори и да научат подробности за приема и условията за учение и работа в университета.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини