Болницата и Медицински център I искат да запазят печалбата за себе си

Ръководствата на МБАЛ – Първомай и Медицински център I си поискаха печалбата за 2017 година, за да бъде използвана при реализирането на проекти за енергийна ефективност на сградния фонд.

Дружествата са с общинско имущество. След приемането на Годишния финансов отчет, Общинският съвет следва да разпредели печалбата. Вместо това, по молба на управителя на дружествата д-р Бойлова, кметът Ангел Папазов внася предложение Общинският съвет да разпореди да не се отчисляват и да не се изплащат дивиденти. Той счита, че е целесъобразно всеки лев от реализираната печалба да бъде използван за развитието на двете общински лечебни заведения.

През 2017 година болницата е с печалба от 61 110,54 лв., а МЦ1 – 7636,26 лв.

МБАЛ и МЦ1 са одобрени и през настощята година там ще се реализират проекти на обща стойност над 150 000 лв. И двете дружества трябва да са готови да посрещнат неотложни инвестиционни разходи.

Решението трябва да бъде взето на предстоящата на 29 март сесия на Общинския съвет. Местният парламент ще заседава от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бо
    болен здрав носи
    5 -2
    11:59, 28 мар 2018
    Kaкви печалби?Те копаят ли орат ли .?
  • 2
    Кв
    кви пет лева
    5 -2
    14:09, 28 мар 2018
    Дайте им на хората. Отрепват се от работа. Бъхтят от рано до залез. Живот дават.
    • Бо
      болен
      6 -1
      20:44, 28 мар 2018
      Кои хора се бъхтят бе?Тези дето се бъхтят са сестрите и санитарите щото само те седят денонощно в болницата ,докторите рядко ги виждаме даже някои и хич.Парите се вадят от тях ама както сме чуле те нищо не взимат големия пай се прибира от този в който е ножа и сиренето. Най-добре дайте тези пари та оправете сградата и около нея щото вижте и на снимката все едно бомби са гърмяли там
Последни новини