Млади певици от Смолян в надпревара на фестивала "Киното-моя любов, моя песен"

Млади таланти от Смолян взеха участие в първия кръг на конкурс-фестивала „Киното – моя любов, моя песен“. Музикалният конкурс се провежда в рамките на международен фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ 2018г.  под патронажа на просветното министерство, а резултатите от първия кръг ще бъдат обявени на 21 март 2018г.

Трите смолянски момичета Божидара, Ростислава и Антонина се състезаваха като индивидуални изпълнители с две песни, едната от които да е задължително песен от филм, мюзикъл или анимация. Девойките са от класа по поп и джаз пеене на Кристина Владимирова към НЧ „Христо Ботев-1871“ в Смолян.

В първа възрастова група се представи Ростислава Райчева, с песните „Катюша“ и песента „Дано“ от българския филм „Патилата на Спас и Нели“.

Във втора възрастова група Божидара Николова изпълни песните „At last” от мюзикъла „Sun Valley Serenade” и „One night only”от мюзикъла „Dreamgirls”, с Дженифър Хъдсън и Бионсе. Антонина Корабова се представи с песните „Feeling good” и “Something’s got a hold on me” от известния мюзикъл „Burlesque“ с участието на Шер и Кристина Агилера.

„Конкуренцията беше много силна, възможностите на всички участници бяха изключително високи, но нашите деца се представиха отлично“, каза ръководителката им Кристина Владимирова, която е убедена, че 5 членното жури ще бъде затруднено в избора кои изпълнители ще продължаат във втория кръг на фестивала.

СмолянБГвести.нет

Коментари в сайта

Последни новини