Министерство на здравеопазването ще преустройва Филиал за спешна медицинска помощ

В писмо до общинска администрация Министерството на здравеопазването заявява своето инвестиционно предложение за преустройство на Филиал за спешна медицинска помощ,  изграждане на навес за две линейки и обособяване на място за дизел-генератор.

Преустройството се налага, за да бъдат приведени помещенията в съответствие с изискванията на Наредба от 2017 година за утвърждаване на медицински стандарт „Спешна медицина“.

Първоначалните намерение бяха филиалът да бъде изграден наново в двора на МБАЛ – Първомай. След обсъждане, стана ясно, че за всички ще е много по-удобно да остане на мястото си където е в момента – това ще улесни достъпът до рентген, лаборатория, кабинети. Затова се взе решение и чрез Договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване между МБАЛ, МЦ1 – Първомай и МЗ беше отстъпена част от първия етаж на болницата.

Площта, която ще бъде преустроена е 171,5 кв.м.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Же
    жертва
    12 0
    12:27, 19 мар 2018
    Хайде да живне малко тази болница че голяма трагедия.
  • 2
    Пи
    ПиЛе
    7 0
    17:27, 19 мар 2018
    Птицекланицата и диша във врата - аха-аха да я стигне по смъртност.
  • 3
    Бр
    бравос
    5 0
    18:10, 19 мар 2018
    Много добър ход. Първомайската болница, така както и други общински болници, нямат бъдеще. Поне спешно да имаме.
  • 4
    Ме
    мед сестра
    6 -1
    20:36, 19 мар 2018
    какво спешно бълнувате бе? Този сектор е пълна пародия на спешно отделение .Първо работещите- някои са там, за да си трепят времето и да ръфат градските клюки! Всички пациенти, които идват в отделенията идват с никакви изследвания без направени спешни манипулации, без периферен венозен източник и ние сме принудени да тръгваме от нулата! Сложете диспечери за катастрофите да си ги пращат в Пловдив и такива като тези сега не ни трябват. Просто са излишни в този си вариант!
  • 5
    Ме
    мед сестра
    6 -1
    20:49, 19 мар 2018
    Преди да правите големи проекти, асфалтирайте площадката пред болничната сграда- отвратителна е и с огромни дупки!Тази бетонна основа вече 25 години издържа геройски на времето, но на нас все по-трудно ни става да преминаваме през дупките, които са се отворили! Каквото и да правите вътре отвън е заприличал пейзажът на лунно поле, а за фасадата да не говорим отлепващи се плочки и мазилка които падат и чупят стъкла на паркираните коли.То хубаво някой ви построил болница ,ама тя иска поддържане не само да я крадете.
Последни новини