Четири от 15-те купи от Регионалния кръг на „Най-добър млад монтьор и шофьор” остават в Хасково

    Четири от 15-те купи, които бяха разпределени в рамките на Регионалния кръг от Националното състезание „Най-добър млад монтьор и шофьор”, на което домакинстваше  Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт „Н.Й.Вапцаров“ -Хасково  остават в града  домакин.

    В страната се провеждат четири Регионални кръга за излъчване на националните претенданти.

    В двудневната надпревара в Хасково в петък и събота умения и знания премериха 10 отбора от  Професионалните гимназии, в които се изучават дисциплини, свързани с транспортния бранш, от Крумовград, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Карлово, с.Виноградец и Хасково.

    Тимът на домакините с ръководител преподавателя по практика инж. Атанас Атанасов представиха Алекс Ангелов, Димитър Димитров, Валентин Рашков от 11 клас и  Маринел Ангелов от 12 клас.

    В първия ден на състезанието всички отбори решаваха  тестове по обща техническа подготовка, за което учениците получиха грамоти от организаторите. В първия ден на състезанието мина и надпреварата за най-добър млад водач на МПС. Днес на пет модула работиха автомонтьорите от тимовете. В ранния следобед беше награждаването. Купите раздадоха главният експерт по професионално образование в Министерството на образованието и науката Чавдар Запрянов и директорът на хасковската ПГССТ Донка Станчева.

    Маринел Ангелов от Хасково  беше обявен за най-дбър млад водач в индивидуалната надпревара. Целият тим  на Хасковската гимназия пък взе купата за трето място при водачите на МПС в отборното класиране. Трето място при автомонтьорите в индивидуалната надпревара също е за хасковско момче- Алекс Ангелов. Първи в дисциплината е Иво Ангаров от ПГТТ-Смолян. Отборно при автомонтьорите се класираха първи момчетата от Професионалната гимназия по транспорт-Пловдив.

    Със завоюваното второ място в отборното комплексно класиране учениците  ПГССТ –Хасково показаха, че са сред най-добре подготвените, както в монтьорската, така и в частта на управление на МПС.  На трето място се класира тимът Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев” от Пловдив. Най-добре представилият се комплексно отбор е на Професионалната гимназия по механоелектротехника от Пазарджик с ръководител инж. Кадир Османоглу. Тимът отива на 11-тото Националнто състезание, което тази година ще се проведе във Варна.

    С подкрепата на главния спонсор „Интер Карс България“ ЕООД  за първи път състезанието „Най-добър млад монтьор и шофьор” ще има  и своето европейско издание, съобщи в Хасково Чавдар Запрянов. Експертътъ от МОН поздрави домакините за добрата организация и похвали училището за развитието и напредъка, както на техническата база, така и в професионалната подготовка  на преподавателите.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини