Екип ученички се представи на олимпиадата по ИТ със сайт за феновете на книги и филми

Ученичките Деница Рашкова и Теодора Караславова са тазгодишният екип от СУ“Проф.д-р АсенЗлатаров“, който се класира на областният кръг на Олимпиадата по Информационни технологии.

Осмокласничките разработиха сайта thefandomshouse.com за книги, сериали и филми, на който всеки заинтересован може да намери анотация за дадено произведение и да прочете или да остави свой коментар.

Дени и Теди учат в направление „Софтуерни и хардуерни науки“. Най-голяма помощ са получили от Иван Гащилов, партньор от Прайм Холдинг - водеща аутстафинг компания (специализирана в сферата на разработването и внедряването на приложен софтуер)  и учителката им Татяна Попова, в чийто клуб членуват и двете.

За дизайна и фотографиите отговаря Деница, по-голямата част от информацията събира Теодора, а разработването на HTML страниците е отговорност и на двете. Момичетата разказват, че понякога са седели и са си кореспондирали до 5 сутринта, увлечени в работата по сайта.

Сега предстои да бъде направена и мобилна версия, а заглавията непрекъснато ще се увеличават. В раздела за книги, например, има почти 300 заглавия, разделени по жанрове.

От работата с Гащилов са усвоили създаването на уеб сайт чрез HTML и CSS и са му благодарни, че работи с тях безвъзмездно, в името на това учениците да усвоят „тънкостите на занаята“. Момичетата споделят, че направлението, което са избрали е много трудно, но е забавно, за което основен принос има класната им Татяна Попова. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини