4 °C

10 човека проявиха интерес към Деня на отворените врати по EURES

Едва 10 човека проявиха интерес към Деня на отворените врати по EURES в Дирекция „Бюро по труда“ – Първомай.

От  трудов посредник те  получиха подробна информация относно възможностите за работа в чужбина чрез посредничеството на Агенцията по заетостта, която е част от EURES мрежата. 
EURES е обединение на европейските служби по заетост. То представлява мрежа за сътрудничество създадена от ведомствата, представящи обществени служби за заетост. Партньори на  EURES  са синдикатите и организациите на работодателите . Целите на мрежата на EURES е да се улесни свободното движение на работна ръка в рамките на Европейското Икономическо Пространство (ЕИП), състоящо се от 27-те държави-членки на ЕС, Норвегия, Лихтенщайн, Исландия и Швейцария. Чрез EURES има обявени работни места както в областта на медицината и информационните технологии, така и за берачки на селскостопанска продукция. Главните цели на европейското обединение  EURES са: да информира, напътства и съветва кандидати, потенциално готови да се преместят, относно възможностите  и условията на живот и работа в Европейското Икономическо Пространство; да подпомага работодателите, които желаят да наемат работници и/или служители от други страни; да насочва и съветва работници и/или служители и работодателите в транс-граничните региони.
EURES е безплатна услуга, както за търсещите работа лица, така и за работодателите, и се подчинява на условия определени от отделните членове на EURES.
EURES разполага с мрежа от съветници, които могат да предоставят информация,  напътстване и настаняване на търсещите работа лица и на работодателите, които имат  интерес към европейския трудов пазар. Съществуват повече от 850 съветници на EURES в Европа и техния брой нараства.
Данни за контакт и адреси на EURES-съветници от страната могат да бъдат намерени на страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg в рубриката "EURES" - "EURES съветници в България”.
За по-голямото популяризиране на EURES мрежата са създадени  два интернет портала. Единият микро портал е преведен на български език и обявява свободните работни места за които работодателите от европейските служби искат да наемат работна ръка  от България. Другият по-голям портал е на съответния чужд език и дава информация за свободните работни места в отделните европейски държави.

Parvomai.NET
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 14.12.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини