Огромни ями зейнаха по улиците на Хасково в края на зимата

    Огромни ями зейнаха по улиците на Хасково след снега, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Някои от тях са истински убийци на гуми с острите си ръбове и невидимата си дълбочина при дъжд.

    Репортерска проверка по някои от централните улици в града потвърди читателските сигнали. Огромна яма има на кръстовището на улиците “Дунав” и “Св. св. Кирил и Методий” в посока към “Авеню”. Минаващите оттам просто нямат никакъв шанс да я заобиколят заради тясната улица и хлътват в ямата.

    Няколко дупки, живописно разположени по цялата ширина на пътното платно, са зейнали на ул. “Преслав”, на метри от Административния съд. Ямите трудно могат да бъдат избегнати и шофьорите минават на първа предавка.

    От общината коментираха, че “Екопрогрес” има предвидени средства за асфалтиране на следзимните ями, но чакат да изсъхне, за да е качествена кръпката. Проведена е и обществена поръчка за доставка на асфалт, спечелена от Щрабаг. Срокът за обжалване на процедурата изтича днес, което означава, че ако няма такова, до две седмици ще има договор и доставка, допълниха от общината. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      От
      от Хасково
      23 -2
      10:18, 9 мар 2018
      как пък след всяка зима едно и също,в другите държави защо няма дупки ,тук само пари се усвояват, а да се направи нещо с ума си -не.Толкова ли не се намира специалист да каже как се асфалтира качествено ,та 30 г. след това да няма проблем???!!!!
    • 2
      ЕС
      Е сега....
      21 0
      10:26, 9 мар 2018
      нека не са 30, поне 15 да са ама няма, то няма хора които разбират първото което е пълно е с некадърници които едвам са завършили.....и второ с това което се краде и което реално остава да се вложи на пътя, това е резултата......всичко е с най- ниско качество!!!
    • 3
      Ли
      Лисан
      18 -1
      10:35, 9 мар 2018
      отварят се дупки, защото в България не можем да строим пътища! Шахтите никога не са равни с пътното платно, а закърпването на дупките няма нищо общо с технологията! Какво да говорим като на магистралите вместо различните фракции чакъл и отсевки в основата се положи въглищен прах от табаните на рудник "Миньор" и др. Така, че общината не е най- виновната, но все пак контролът й не е на ниво!
    • 4
      Ха
      ХасфалтБГ Еад
      4 -5
      10:52, 9 мар 2018
      Същите ями ги има даже и по-големи преди село Войводово може да проверите, след разклона 1-2км се кара като офроуд!
    • 5
      Ни
      Никодимчо
      7 0
      12:07, 9 мар 2018
      Пълни сте с правописни грешки пак. Как да ви възприема човек сериозно, като сами се правите на смешници и простаци!?
    • 6
      Ха
      Хасковлия
      11 -2
      12:42, 9 мар 2018
      Няма като Хасково!
      Нямя по-лоши пътища в България от тези на град и област Хасково, факт!
    • 7
      Не
      Нет Хасково
      6 0
      13:00, 9 мар 2018
      Хасково. Нет моля Ви като най-голямата медия в Хасково направете една проверка на пътя от Димитровград към Стара Загора, първите 20лм. В Хасковска област са под всякаква критика, същото се отнася и за пътя за Пловдив, плащаме вимето, а дори няма маркировка, интересен ще е отговора на пътното дето хич го бяма
    • 8
      Да
      Да бе
      4 -1
      15:57, 9 мар 2018
      Това отдавна не са никакви пътища! Кърпени са на хиляда места, пропаднали участъци, никакво отводняване, ВИК режи и копае постоянно, маркировка, знаци и бордюри няма, тротоари тук-там.... Всичко е на вълни... Африканска работа
    • 9
      Ке
      Кенанския Маймун
      1 -1
      17:01, 9 мар 2018
      И в Америка е така - не само в Хасково :)) Като разхождам кучето е постоянен слалом по тротоара да не те опръска някой американски бунак когато колелото му хлътне в дупката :))
    • 10
      Za
      zapoznata
      2 0
      20:49, 9 мар 2018
      Вижте дупката, оставена от ВиК на паркинга зад слънчевия часовник . Няколко пъти звъним на ВиК - и нищо...Ужас...
    Последни новини