Избраха кандидата на ГЕРБ за новата комисия ”Антикорупция

Мнозинството в парламента избра номинирания от ГЕРБ Пламен Георгиев за председател на новата комисия "Антикорупция". Това стана след остри спорове с БСП.

Георгиев и досега беше шеф на антикорупционния орган, чието ново име след промените в закона е Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). „За“ избирането му гласуваха 148 депутати, 66 бяха „против“, а 4 се въздържаха.

За другия кандидат, издигнат от левицата - Николай Николов от Комисията за предовратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), „за“ гласуваха 79 народни представители, 62 „против“ и 73 „въздържал се“.

Според правилата за избран се счита кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в зала. Като вече избран председател Пламен Георгиев ще предложи свой заместник и трима членове на комисията. Те също ще бъдат избрани от депутатите.

По време на дебатите преди гласуването ГЕРБ и БСП отново влязоха в остър сблъсък.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    2 0
    12:57, 8 мар 2018
    Пак крадец нагласиха за Антикорупция!
  • 2
    Ша
    шантава работа
    1 0
    21:22, 8 мар 2018
    Герберите са като добитък. Как ще се бори този с антикорупцията като като е от ятото гербери. Гарвану гарван око не вади. Та каква антикорупция ще бори този "юнак-гербер". Щом посегне на някой от тяхните веднага ще бъде вразумен. Нима тефтерчето на Златанов не показа кой ще бъде опраскан. Това са действията на Цв.Цв. Малко ли обикаляше по митниците и колко митничари се отчитаха и после се направи на никой. Корупцията е по власт имащите. Те си избраха такава комисия, която оневинява кражбите. Напразно ще хабят парите на народа. Какво ще прави прокуратурата и ДАНС тогава? Не се ли дублира една и съща дейност. Р. Ралин навремето беше написал " Напразно се върти трансмисия наречена комисия", и е прав. Тази комисия ще брани герберите и тежко и горко на опозицията. Тази комисия е създадена само и само като репресивен апарат.
Последни новини