Пореден успех изпраща Боряна Вълкова в Брюксел

Боряна Вълкова от 11.а клас е победител в конкурса "Европейско междучасие 2018“, организиран от депутата от Европейския парламент Светослав Малинов. 
През април Боряна, заедно с други призьори, ще гостуват за 3 дни на г-н Малинов в Брюксел. Основната цел е посещението на Европейския  парламент.

Проведеният конкурс е по идея на евродепутата Светослав Малинов, а участниците трябваше да напишат есе на тема „В каква Европа искам да живея след 5 години“. По регламент, класирани бяха есета и видеа на ученици, в които Малинов е изнесъл лекция. В СУ „Златаров“ евродепутатът се срещна с гимназистите в рамките на Златаровата седмица.

В своята работа Боряна Вълкова е обърнала внимание, че 5 години са малка част от историята на човечеството, но мисли, че Европа ще преодолее актуалните проблеми като тероризма, миграции и природни бедствия и изразява надежда да сбъдне мечтите си без да бъде ограничавана от своето местожителство.

Благодарим ви, ученици, че се включихте така активно в конкурса „Европейско междучасие, написа Светослав Малинов в групата на инициативата -Получихме толкова много шарени идеи за това в каква Европа ви се живее след 5 години, че вече нямаме търпение да стане 2023 година!“

Преди да отпътуват за Брюксел, победителите ще се срещнат с млади хора, завърнали се в България, за да успяват тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини