Руски изтребители пето поколение пристигнали в Сирия (видео)

В руската база в Хаймим са пристигнали два изтребителя пето поколение Су-57, съобщиха медии, като се позовават на социалните мражи. 

Появата на Су-57 в Сирия може да стане възпиращ фактор за ВВС на определени държави,които периодически навлизат във въздушното пространство на Арабската република, казва председател на комисия в руската дума, който не изключва възможността да бъдат изпратени най-новите руски изтребители в тази страна.

В момента Русия разполага с 10 изтребителя Су-57. Перспективният руски изтребител е на етап изпитания и не е във въоръжение. Патрида от 12 серийни Су-57 (известен по-рано като ПАК ФА) се очаква да постъпи на служба през 2019 година. Според руски медии в Сирия Су-57 ще бъде тестван в бойни условия.

САЩ не виждат руските изтребители пето поколение Су-57 като заплаха за своите военни операции в Сирия, коментира представител на Пентагона.

Освен Су-57, в Сирия са пристигнали 4 изтребителя Су-37, четири Су-25, самолет за далечно радиолокационно откриване А-50У и пътнически Ту-154 с летателен и технически персонал на борда. Техниката е пристигнала в базата Хаймим вечерта на 21 февруари. "Ведомости" отбелязват, че самолетът А-50У бе изведен от Сирия по време на съкращаването на руските части там през декември 2017 год.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини