Коледен подарък разкри таланта на самоук художник

    Традиционната размяна на подаръци в градинското училище, стана причина талантливият Константин Василев да разкрие способностите си пред учители и приятели.

    Учителката на групата за самоподготовка Станимира Раева в ОУ „Христо Ботев“ разказа, че децата сами поискали и организирали коледния си празник преди ваканцията. На петокласничката Силвия Иванова се паднало да понесе подарък на шестокласника Константин. Децата се познават, но тя пак била затруднена в избора си. Затова го попитала за какво мечтае. Момчето ѝ отговорило, че много иска да има статив за рисуване, но и през ум не му минало, че може да го получи съвсем скоро, защото стативът е скъп и цената му е много над определената сума.

    Сиса се консултирала с майка си. Казала ѝ, че той обича да рисува и че мечтае за статив. А майка ѝ отговорила, че могат да си го позволят, а Константин един ден може да стане известен художник. Така решението било взето.

    Г-жа Раева е запечатала на снимка вълнуващия момент когато момчето получава неочаквания подарък. Почти два месеца по-късно той връща жеста на Силвия с прекрасна романтична картина върху платно. Творбата попада в полезрението на учителите. Тогава те разбират, че Коце сериозно се е заел с изобразителното изкуство. По-късно момчето споделя, че рисува във всеки свободен момент и получава информация от Интернет.

    „Благодарен съм на Сиса и се надявам с Бога да вървим напред, споделя момчето, което е син на свещеник.

    Най-малко изненадана от всички е учителката му по изобразително изкуство Надя Димитрова. Тя споделя, че още от трети клас Константин прави впечатление на изключително талантливо и сръчно дете. А само след месец предстои изложба на водения от нея клуб „Майсторителница“, като специално място ще бъде отделено на творбите на Константин Василев.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини