Отпуснаха 40 000 лв. за стипендиите на даровити деца в Димитровград

Общинският съвет прие на днешната си сесия програмата за отпускане на стипендиите на даровити деца от община Димитровград. Тя е на база Наредба №21 и регламентира начина на получаване на финансовите стимули.

Сумата за децата с изявени дарби за 2018 година отново е 40 000 лв. През април спортните клубове от общината трябва да представят документи за свои национални състезатели, включили се в европейски и световни състезания и олимпиади през годината. През септември документи трябва да подадат ученици от общината, които имат постижения в областите наука, техника, изкуство и култура.

"Радостно е, че в последните години сумата за децата нарастна, както и тяхния брой. Когато преди 6 години стартирахме, бяха заделени 5 000 лв., а отличените деца бяха 30. Сега  кандидатстват над 200 деца със сериозни постижения в европейски и световни състезания, а за тях се отделят 40 000 лв.", коментира председателят на комисията по образование, младеж и спорт към местния парламент Тодор Тодоров. Той изрази надежда, че и тази година кандидастващите деца и младежи ще представят високи постижения.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини