Хасковлийка е сред ръководителите на екипи в международния форум за преподавателски иновации в Сингапур

    Старши преподавателят по информатика и информационни технологии от хасковската Природо-математическа гимназия "Акад.Боян Петканчин"  Гергана Петрова ще е един от  50-те ръководители на международните екипи, които ще се включат идния месец във форума за изработването на иновационни подходи при преподаването, организиран от Майкрософт в Сингапур.

    Хасковлийката, която е възпитаник на училището, в което сега преподава, е в топ пет на учителите от Централна и Източна Европа, които прилагат иновативни методи в клас, като използват технологиите по най-добрия начин в обучението на своите ученици. За да се класира за форума в Сингапур, Гергана Петрова участва в предварителната селекция с три свои проекта. Триста са местата за участие на форума, а за тях са се състезавали 6000 учители от целия свят, които работят в различни области на науката. Учителката от Хасково е сред 50-те, избрани за ръководители на екипите, които ще са от по седем души. В Сингапур всеки от преподавателските колективи, включително и този на Гергана Петрова, ще получи задача от президента на Майкрософт за разработването на проект по конкретна тема, свързана с иновациите в образованието.

    "Участието си на престижния форум дължа не само на своите усилия, но до голяма степен и на  учениците си, защото те показват резултати, които пък доказват, че усилията за използването на различните технологии в преподаването ми, има възвръщаемост“, коментира Гергана Петрова.

    Крайната цел на работата в Сингапур е обмяната на добри практики и разпространението им.

    А това, че добрите практики за атрактивен начин на поднасяне на учебния материал имат почва в Хасковската математическа гимназия беше доказано и днес пред публика по време на презентациите на методите и подходи за развитие на креативното и иновативно мислене във формалното и неформалното образование. 28 от 50-те преподаватели на гимназия вече са обучавани в 7 европейски държави. Тези практически и теоретични обучения са довели до използване на интерактивни и иновативни подходи на обучение, подчерта директорът на елитното школо Донка Маргаритова, при откриването на презентациите.

    Опитът, събран по време на участията на ученици в европейски проекти по програма ЕРАЗЪМ+ представиха самите те пред своите съученици. Младежите разказаха за придобития опит по време на различните тренинги, в които са се включили по програмата. За участието си в “Развитие на предприемаческо мислене за успешен живот”разказаха Берна Халил и Лидия Делчева, които са избрани да участват в първото международно обучение по проекта в град Монистрол сър Лиоре, Франция през април.

    Богомил Петров и Стефан Евтимов, които са били част от международен тренинг по проекта“Иновативни подходи и неформални методи за насърчаване на творческия потенциал и предприемаческите умения сред младите хора” в град Малага, Испания през май миналата година, също разказаха за наученото. И двете момчета вече са приети в престижни британски университети.

    Гост на децата и преподавателите от елитното училище беше заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя участва и в Благотворителния базар, организиран от клубове по проект „Твоят час“. Средствата, събрани от продажбите ще бъдат използвани за закупуването на технологични пособия, необходими за учебния процес, обясниха организаторите.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Уч
      Ученик
      18 -5
      20:44, 21 фев 2018
      Браво на Гери Петрова. Най - якият и иновативен учител в региона.
    • 2
      Ко
      колега
      26 -4
      22:52, 21 фев 2018
      Изключителен преподавател, а не я допуснаха да стане началник на РИО - не издържала теста. Значи конкурса е нагласен! А кога ще има конкурс за директор на ПМГ - Хасково?
    • 3
      Ке
      Кенанския Майумн
      6 -2
      07:17, 22 фев 2018
      Ало МГ-то , поканете Жорко Златния Костоф - шефа на митниците да разкаже как се краде суджук
      ... хем е завършил МГ-то , хем е съученик на шефката :))
    • 4
      Ан
      Анонимен
      0 -7
      12:02, 22 фев 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    Последни новини