Почит към Апостола отдадоха в СУ „Васил Левски” в Ардино

С поклонение и поднасяне на венци пред постамента на Апостола на свободата в двора на СУ „Васил Левски” в Ардино бе почетена паметта на великия българин Васил Левски. И тази година ученици и учители от СУ „Васил Левски” сведоха глава, за да почетат паметта на своя патрон. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение. Официални гости бяха областният управител Никола Чанев, кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
„Васил Левски живее и ще продължава да живее със своите освободителни и хуманни идеи, с неугасващата си вяра в силите и способностите на своя народ. Името и делото му ще съпътстват неизменно живота и съдбата на всяко българско поколение, защото той му остави възвишен пример за родолюбие”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите учителят по български език и литература Юлия Петрова.
Кметът на общината Ресми Мурад дари на директора на училището Аника Петрова уникална 3D картина на Великия Апостол.
Учениците от начален етап с ръководители Валентина Коджаманова и Севда Чолакова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски. Песента „Кажи ми, горо”, изпълнена от учениците от клуб „Звънче”, просълзи всички присъстващи.

По инициатива на училищния ученически съвет за първи път тази година учениците от школото дадоха Левска клетва.

След тържеството, кметът Ресми Мурад покани в кабинета си областния управител Никола Чанев, за да изпият заедно турско кафе. На срещата бяха обсъдени актуални проблеми свързани със здравеопазването, инфраструктурата. На нея присъстваше и председателят на местния парламент Сезгин Байрям.

Това съобщиха от Общинска администрация-Ардино.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини