В Двореца на културата в Перник ще бъде представен спектакълът „За теб, Апостоле“

"За теб, Апостоле" е името на музикално-театралния спектакъл, посветен на Апостола на свободата, който ще бъде представен в театралния салон в Двореца на културата в Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Представлението е с начален час 18.00 ч., а входът за всички желаещи е свободен.

В спектакъла ще вземат участие детско-юношеският театър „Мускетарите“, ансамбъл „Граовче“ и балетната школа при Обединения детски комплекс. Музикалният съпровод е дело на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов и оркестъра на АНПТ „Граовска младост“ с ръководител Венцислав Андонов. Режисьор на спектакъла е Ваня Михова, която е ръководител на малките театрали от „Мускетарите“.

Премиерното представление на спектакъла беше миналата година по повод събитията, организирани от Община Перник, за 180 години от рождението на Васил Левски. По повод годишнината беше издадена и ценна книга-албум, посветена на Апостола на свободата. С тази инициатива Перник стана част от Националния инициативен комитет за отбелязване на годишнината. Автор на книгата е художникът Александър Стефанов.

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини