Бъдещето на Кърджали се преклони пред саможертвата на Апостола

Изображение 1 от 6

    Бъдещето на Кърджали се преклони пред саможертвата на Апостола на българскат свобода Васил Левски. За церемонията посветена на 145 г. От гибелта на Дякона се стекоха много ученици от града.

    Ритуалът започна с изпълнението на вокална група от СУ“Йордан Йовков“ на любимата песен на Апостола „ „Кажи ми горо“. Последва рецитал на ученици от „Йовков“ по стихове на тяхната преподавателка Минка Симитчиева.

    Те оправдаха водещата идея на днешното честване, че Левски вдъхновява и най-малките граждани на Кърджали. Това бе подчертано и от Антоанета Миланова,член на Общинския комитет „Васил Левски“ в нейното слово:“Надеждата ни за промяна е в новото поколение. Той ще изгради нов свят, в който ще тържествува закона на любовта. Левски е символ на святата ни република,на националното ни достойнство“, подчерта Миланова.

    Бяха наградени призьорите в конкурса за есе „Левски и Европа днес“. В различните възрастови групи първите места бяха заети от Милла Рачева-8 г., Атанас Ников-9 клас и Ариф Ариф-12 клас.

    Сред официалните лица на церемонията бяха кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър, директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, зам.-областните управителки Леман Али и Севда Камбурова, председателят на местния парламент Раиф Мустафа,омбудсманът Расим Муса и др.

    От името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, институции, депутати, политически парти бяха положени венци пред монумента на Апостола. Цветя поднесоха десетки граждани.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини