Стотици се включиха в похода-поклонение пред делото на Апостола

Изображение 1 от 2

    С поход и панихида за упокой на йеродякон Игнатий, както е монашеското име на Левски, днес в манастира „Св. Петка Мулдавска” стотици българи се поклониха пред делото му. Кметът на Асеновград Емил Караиванов поднесе венец пред паметната плоча на Апостола на входа на манастира в знак на преклонение и уважение към най-чистата и свята личност, отдала живота си в името на българската свобода и независимост.

    Архиерейският наместник на асеновградска духовна околия стафрофорен свещеноиконом Йордан извърши панихида за упокой. Прочувствена реч за живота и безсмъртните подвизи на Васил Левски изнесе артистът Стефан Попов. Бяха поднесени венци и цветя и от Общинския съвет, политически партии, неправителствени организации и граждани на фона на любимата народна песен на Левски „Какво е цвете цъфнало”. Поклонението завърши с минута мълчание и националния химн.

    На събитието присъстваха нароният представител Христо Грудев, председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев, заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк подполковник Антон Ангелов.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини