Пет подправки за отслабване

Здравословното хранене и редовната физическа активност са в основата на постигане на желаната фигура. Но е добре да добавите към менюто си и някои индийски подправки, които подобряват метаболизма и са едни от най-ефективните за изгарянето на излишните мазнини.

Куркума

Редица изследвания доказват, че консумацията ѝ може да помогне и за метаболизиране на мазнините, като намалява риска от развитие на диабет. Освен към ястията куркума може да добавяте към чай или към чаша топло мляко с мед.

Канела

Канелата е полезна за здравето на сърцето, за контрол на кръвната захар, подобрява храносмилането  и помага в отслабването. Дневно можете да включите в диетата си една лъжичка канела. За да отслабнете с канела. можете да си приготвите канелена вода, като сварите 2-3 канелени пръчици в 500-600 мл вода, за няколко минути. Напитката се приема през целия ден. Канела на прах (само щипка) можете да добавите на кафето, в овесените си ядки и в смутитата  А за редуциране на коремните мазнини изпивайте сутрин чаша преварена вода, в която сте добавили малко мед, лимон и канела.

Джинджифил

Полезен за храносмилането и за здравто като цяло, джинджифилът има ефект и за отслабването. Джинджифилът допринася за изгаряне на мазнините и намаляване на апетита. Може да го консумирате пресен или на прах, в супи, ястия, фрешове.

Ленено семе

Смляно ленено семе може да добавяте към зърнени закуски, смути, ястия, кисело мляко. 

Черен пипер

Прясно смлян черен пипер добаяйте към вашите салати, супи, ястия. Термичната обработка намаля качествата му, затова овкусявайте с него към края на готвенето. Пиперинът - основният алкалоид в черния пипер,  благоприятства храносмилането, като елиминира мазнините и може да предотврати тяхното нежелано натрупване. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини