Китайската Нова година идва с Жълтото земно куче

Изображение 1 от 5

    Днес настъпва китайската Нова година. Това е най-големият и важен празник в страната. По местният лунен календар се определя точната дата на смяната на годината, която сега е 16 февруари.

    Заради дългите приготовления, които правят за 40-дневните празници по посрещането на Новата година, някои китайци си взимат няколко месеца отпуск. Милиони китайци се завръщат по това време в родината си от всички краища на страната, за да бъдат с близките си. Според данните Китайската нова година празнува ⅓, от населението на планетата.

    Традицията повелява китайците да са облечени на празника в червено, а също и да дават пари на децата си, сложени в червен плик. Децата ще сложат червенвите пликове под възглавниците си и ще спят върху тях.Вярва се, че това ще доведе до благоденствие. Червеното е символ на огъня, който гони лошия късмет. Поздравът, който китайците си казват на този ден е не „Честита нова година“,а  „Дано да имаш добър късмет“.

    Според китайския зодиак 2018-та ще мине под знака на Жълтото земно куче.Година на Земното куче настъпва със своя консерватизъм и вероятно ще бъде белязана от конфликти, финансови проблеми и природни бедствия, вещаят астролози. И предупреждават, че светът трябва да се подготви за година, белязана от трудности във финансовата сфера и международните отношения. Не се изключват и природните бедствия.

    Цитиран от световните медии известният астролог Реймънд Ло предупреждава, че човечеството трябва да има нагласата за катаклизми, свързани с почвата - земетресения, свлачища, тъй като земята е елементът на Земното куче, което идва веднъж на 60 години.

    При предишната му поява през 1958 г. земетресения в Иран, Еквадор, Русия и Япония отнемат живота на стотици хора. Същата година бележи началото на големия глад в Китай.

    В Година на Кучето са родини Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, затова през 2018 година ги чакат предизвикателства.

    Негативни вибрации вероятно ще почувстват и родените в Годината на дракона. Защитени ще бъдат родените под знака на Заека, Тигъра и Коня.

    В Година на кучето са родени още бившият държавен глава Джордж Уокър Буш, холивудският актьор Силвестър Сталоун, изпълнителите Мадона, Майкъл Джексън и Дженифър Лопес и манекенките Клаудия Шифър и Наоми Кембъл.

    Всяка година празненствата по посрещането на нова година в Китай завършват с т.нар. фестивал на фенерите, който символизира края на празненствата. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини